- Gebelik ultrasonda tespit edilemeyecek kadar erken. Erken gebelik taramaları genellikle gebeliğin 6 ila 8. haftaları arasında yapılır. Taramanızı 6 haftadan önce yaptırdıysanız, embriyonun görülemeyecek kadar küçük olması mümkündür.
- Ultrason doğru şekilde gerçekleştirilmedi. Ultrason probu doğru yerleştirilmemişse veya teknisyen erken gebelik taramaları yapma konusunda deneyimsizse embriyonun görüntülenememesi mümkündür.
- Molar hamileliğiniz olabilir. Molar gebelik, döllenmiş yumurtanın düzgün şekilde gelişmediği nadir bir durumdur. Bunun yerine rahimde sıvı dolu kistler kümesi oluşur. Molar gebelikler pozitif gebelik testleri üretebilir, ancak ultrasonda gelişmekte olan bir embriyo göstermezler.
- Dış gebelik yaşıyor olabilirsiniz. Döllenmiş bir yumurtanın rahim dışına yerleşmesiyle dış gebelik meydana gelir. Ektopik gebelikler tehlikeli olabilir ve iç kanamaya neden olabilir. Dış hamileliğiniz varsa gebelik testleriniz pozitif olabilir ancak rahminizde yapılan ultrasonda gelişmekte olan bir embriyo göremezsiniz.
Hamilelik testlerinizin pozitif çıkması dışında hiçbir şey göstermeyen erken bir tarama yaptırdıysanız, daha ileri değerlendirme için doktorunuza görünmeniz önemlidir. Doktorunuz birkaç hafta içinde ultrasonun tekrarlanmasını önerebilir veya pozitif gebelik testlerinizin nedenini belirlemek için ek testler isteyebilir.