Gecikmiş çocuk doğurma: Çocuk sahibi olmayı yaşlanana kadar erteleyen kadınların birden fazla doğum yapma olasılığı daha yüksek olabilir; çünkü yaşlı kadınlarda yumurtalıkları birden fazla yumurta üretmesi için uyaran folikül uyarıcı hormon (FSH) seviyeleri daha yüksek olur.
Genetik faktörler: Kalıtsal genler doğurganlığı ve yumurtlama sırasında salınan yumurta sayısını etkileyebileceğinden, bazı kadınların birden fazla doğum yapmaya genetik yatkınlığı olabilir.
Irk/etnik köken: Afrika kökenli Amerikalılar gibi bazı ırksal ve etnik gruplarda, diğer gruplarla karşılaştırıldığında daha yüksek çoklu doğum oranları görülüyor.
Vücut kitle indeksi (BMI): Aşırı kilolu veya obez kadınların birden fazla doğum yapma olasılığı daha yüksek olabilir çünkü fazla kilo hormon düzeylerini değiştirebilir ve yumurtlamayı etkileyebilir.
Eşlik: Daha önce gebelik yaşayan kadınların, özellikle önceki gebeliklerinde ikiz veya başka çoğul gebelikler olmuşsa, çoğul doğum yapma olasılıkları daha yüksektir.
İleri anne yaşı: Annenin ileri anne yaşı, çoğul doğum olasılığını artırabilir; çünkü yaşlı kadınlar, yumurtalıkların birden fazla yumurta salmasını uyarabilen belirli hormonların daha yüksek seviyelerini deneyimlerler.