|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | pediatri
Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuklar veya gençler ne zaman acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyabilir?

Çocuklar veya gençler çeşitli durumlarda acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyabilirler. Acil tıbbi müdahaleyi gerektiren bazı belirtiler şunlardır:

Bilinç Kaybı:Çocuğunuz veya genciniz aniden bilincini kaybederse, bayılırsa veya tepkisiz hale gelirse acil tıbbi yardım isteyin. Bilinç kaybı, kafa travması, felç, nöbet veya ciddi enfeksiyon gibi ciddi tıbbi durumların göstergesi olabilir.

Nefes Almada Zorluk veya Şiddetli Göğüs Ağrısı:Çocuğunuz veya genciniz nefes almakta zorluk çekiyorsa, boğuluyorsa veya öksürme, hareket etme veya derin nefes almayla kötüleşen şiddetli göğüs ağrısı yaşıyorsa acil tıbbi yardım isteyin. Bu semptomlar solunum sıkıntısı, kalp problemleri veya diğer tıbbi acil durumları gösterebilir.

Kalıcı Kusma veya İshal:Uzun süreli ve şiddetli kusma veya ishal, dehidrasyona ve elektrolit dengesizliğine yol açabilir. Çocuğunuzda veya gencinizde 12-24 saatten uzun süren sürekli kusma veya ishal varsa, özellikle sıvı kaybına karşı daha savunmasız olabilecek bebeklerde veya küçük çocuklarda tıbbi yardım almak çok önemlidir.

Yüksek Ateş:Genel olarak, 104 Fahrenheit (40 santigrat derece) veya daha yüksek bir ateş, özellikle ateş düşürücü ilaçlar aldıktan sonra düşmüyorsa, yüksek kabul edilir ve tıbbi müdahale gerektirir. Yüksek ateş, ciddi enfeksiyonlar veya diğer tıbbi durumlarla ilişkilendirilebilir.

Kafa Yaralanmaları ve Nöbetler:Özellikle bilinç kaybı, baş dönmesi, bulanık görme, baş ağrısı veya nöbet içeren herhangi bir kafa travması, acil tıbbi değerlendirme gerektirir. Beş dakikadan uzun süren nöbetler veya bilinç yerine gelmeden tekrarlayan nöbetler tıbbi acil durumlar olarak kabul edilir.

Şiddetli Ağrı:Çocuğunuz veya genciniz evde tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen kalıcı, şiddetli ağrı yaşıyorsa, özellikle de karın, göğüs veya uzuvları etkiliyorsa, altta yatan tıbbi sorunları dışlamak için tıbbi yardım istemek önemlidir.

Menenjit Belirtileri:Beynin zarının (meninks) enfeksiyonu olan menenjit yaşamı tehdit edici olabilir. Çocuğunuzda yüksek ateş, ense sertliği, şiddetli baş ağrısı, ışığa karşı hassasiyet, mide bulantısı veya kusma gibi belirtiler görülüyorsa derhal tıbbi yardım alın.

Zehirlenme veya Doz Aşımı Şüphesi:Çocuğunuzun veya gencin ev kimyasalları veya ilaçlar da dahil olmak üzere herhangi bir zararlı madde veya potansiyel zehir yuttuğundan şüpheleniyorsanız derhal tıbbi yardım alın. Varsa, tıbbi uzmanlara madde hakkında bilgi verin.

Çocuğunuzun veya gencin sağlığı veya refahıyla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, içgüdülerinize güvenmeniz ve derhal tıbbi yardım almanız önemlidir. Sağlıkları ve güvenlikleri söz konusu olduğunda dikkatli olmak her zaman daha iyidir. Bir durumun acil tıbbi müdahale gerektirip gerektirmediğinden emin değilseniz, rehberlik için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]