* Kendinizle nazik ve anlayışlı bir şekilde konuşun. Bir hata yaptığınızda kendinizden özür dileyin ve kendinizi affedin. Hatalarınızın üzerinde durmayın veya kendinizi sert bir şekilde eleştirmeyin.
* Fiziksel ve zihinsel olarak kendinize iyi bakın. Yeterince uyuduğunuzdan, sağlıklı yiyecekler yediğinizden ve düzenli egzersiz yaptığınızdan emin olun. Rahatlamak ve stres atmak için zaman ayırın.
* Başkalarına karşı nazik olun. Birinin mücadele ettiğini gördüğünüzde ona desteğinizi sunun. Karşılığında hiçbir şey beklemeden başkalarına yardım edin.
2. Çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönlerini belirlemesine yardımcı olun.
* Başarılarından dolayı çocuğunuzu övün. Onlar hakkında hayran olduğunuz şeyler konusunda spesifik olun.
* Çocuğunuzun zayıf yönlerini anlamasına yardımcı olun. Bunların üzerinde durmayın, ancak çocuğunuzun onlardan öğrenmesine yardımcı olun.
* Çocuğunuzu kendine meydan okumaya teşvik edin. Gerçekçi hedefler belirlemelerine ve bu hedeflere doğru çalışmalarına yardımcı olun.
3. Çocuğunuza düşüncelerine ve duygularına dikkat etmeyi öğretin.
* Çocuğunuzun düşüncelerini ve duygularını tanımlamasına yardımcı olun. Onlara ne düşündüklerini ve hissettiklerini sorun.
* Çocuğunuzun düşüncelerini ve duygularını yargılamayın. Onlara herhangi bir duyguyu hissetmenin sorun olmadığını bildirin.
* Çocuğunuzun zor düşünce ve duygularla başa çıkmasına yardımcı olun. Olanlar hakkında onlarla konuşun ve başa çıkmanın yollarını bulmalarına yardımcı olun.
4. Çocuğunuzu kendine şefkat göstermeye teşvik edin.
* Çocuğunuzun kendine karşı nazik olmanın yollarını bulmasına yardımcı olun. Bu, bir şükran günlüğü yazmayı, düşünmek için zaman ayırmayı veya olumlu onaylamaları uygulamayı içerebilir.
* Çocuğunuza hata yapmanın normal olduğunu hatırlatın. Herkes hata yapar. Önemli olan bir hata yaptıktan sonra ne yaptığımızdır.
* Çocuğunuzu ihtiyaç duyduğunda yardım almaya teşvik edin. Çocuğunuz zor bir durumla mücadele ediyorsa, onu güvendiği bir yetişkinden yardım almaya teşvik edin.
5. Sabırlı ve destekleyici olun.
* Kendine şefkatli olmayı öğrenmek zaman alır. Çocuğunuza karşı sabırlı olun ve onu desteklemeye devam edin.
* Kendine şefkat konusunda örnek olun ve farkındalık pratiği yapın. Çocuğunuza, hatalarınıza nasıl öz şefkatle yaklaştığınızı gösterin ve onları, düşüncelerini ve duygularını daha iyi anlamak için farkındalık egzersizleri yapmaya teşvik edin.
* Destekleyici bir ortam oluşturun. Çocuğunuzun, hataları veya başarıları ne olursa olsun sevildiğini ve kabul edildiğini hissetmesini sağlayın.