bir çocuğun sağlığını ve zekasını etkileyen diğer faktörler kurşun maruziyeti , demir eksikliği ( mikro - besinler) , malnütrisyon , yasadışı uyuşturucu maruz kalma dahil utero ve stres hormonları ise .
Yetenek
Sosyoekonomik durum , ya da SES , bilişsel yetenek ile ilişkilidir . Bir çocuk erken yaşam stresi ya da bilişsel uyarılma eksikliği karşılaştığında , bubeyinde anatomik farklar oluşturabilir. Bu çocuklarınbeyinleri aslında felç olan birininbeyinlerine benziyor .
Beyin Gelişimi düşük gelirli çocukların
beyin fonksiyonu evleri varlıklı ailelerden gelen çocuklara bu kadar iyi değildir , Mark Kishiyama , California , BerkeleyÜniversitesi'nden bilişsel psikolog notları . Yoksul çocuklarınsinir sistemleriorta sınıf bu çocuklardan farklı bir şekilde gelişir . Düşük gelirli evlerinden çocuklarınbeyinlerininön frontal fonksiyonu bozulur ya da azaldığı görülür ve bu da üst düzey düşünmeyi yapmak için onların yeteneği olarak onların problem çözme yeteneklerini etkiler. Alt sosyoekonomik evlerinden Çocuklar alt dil gelişimini karşılaşabilirsiniz .
Riskli bir aile yoksul olduğu zaman
, çocuklar sağlık sorunları , şiddet suç ve yasadışı uyuşturucu yaşandığı için risk altındadır kullanın. Yoksulluğa hatta kısa süreli maruz kalma çocuğun bilişsel gelişimi üzerinde etkiye sahiptir ,Amerikan Psikoloji Derneği web sitesi belirtiyor. Bu çocuklar kötü bilişsel ve eğitim sonuçlarını yaşamaya daha yatkındır . Bu yoksulluğu ve zihinsel uyarılma eksikliğinden kaynaklanan stresli durumların bir sonucu olduğu düşünülmektedir . Sonuç bu çocuklar bilgi işleme gibi yüksek gelirli ailelerden gelen bu çocukların edemezler .
Kötü ortamlardan
Güçlüğü
Çocuklar yavaş kapalı olsun becerilerinedinimi ile ilgili de bir ilerleme olarak yavaş başlar . Dezavantajlı evlerinden gelen çocuklar daha fazla sorun rahatsız edici uyaranlara kapatarak var . Beyinleri bir görevi gerçekleştirmek için çok daha fazla çalışması gerekiyor , ve onları kendilerine söylenenleri üzerinde yoğunlaşmak için çok zordur .