|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Aile Sağlığı | madde Bağımlılığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Kötü huylu narsisizm tanısı aldığından şüphelendiğiniz bir aile üyesiyle baş etmek için en iyi yaklaşım nedir?

Habis narsisizm, büyüklenmecilik, empati eksikliği ve hayranlık ihtiyacı gibi narsisistik özellikler ile başkalarının haklarını göz ardı etme ve saldırganlık ve manipülasyon eğilimi gibi antisosyal özelliklerin birleşimiyle karakterize edilen psikolojik bir hastalıktır. Kötü huylu narsisizme sahip bir aile üyesiyle uğraşmak zor olabilir ve kendini koruma ile empati arasında hassas bir denge gerektirir. İşte dikkate alınması gereken genel bir yaklaşım:

1. Kendinizi eğitin :

- Tanık olduğunuz davranışı daha iyi anlamak için kötü huylu narsisizm ve özellikleri hakkında bilgi edinin.

2. Sınırları Belirleyin:

- Refahınızı koruyan sınırları açıkça tanımlayın. Bu, temasın sınırlandırılmasını veya etkileşimler için belirli kuralların belirlenmesini içerebilir.

3. Yüzleşmeden Kaçının:

- Kötü niyetli narsisizme sahip biriyle doğrudan yüzleşmek ters etki yaratabilir. Durumu tırmandırabilecek tartışmalardan kaçınmaya çalışın.

4. Ayrılma alıştırması yapın:

- Duygusal olarak kendinizi o kişinin davranışından ayırın. Davranışlarını değiştirmeye çalışmak yerine tepkilerinize ve refahınıza odaklanın.

5. Savaşlarınızı Seçin:

- Enerjinizi ve huzurunuzu korumak için hangi davranışları ele alacağınıza öncelik verin ve küçük sorunları bırakın.

6. Duyguları Doğrulayın:

- Kişiyle etkileşimde bulunurken kendi duygularınızı kabul edin ve doğrulayın. Sinirli, kızgın veya incinmiş hissetmeniz normaldir.

7. Destek Arayın:

- Deneyimleriniz hakkında güvendiğiniz arkadaşlarınızla, aile üyelerinizle veya bir terapistle konuşun ve duygusal destek isteyin.

8. Profesyonel Müdahaleyi Düşünün:

- Durum ciddi bir sıkıntıya veya zarara neden oluyorsa, kişilik bozuklukları konusunda uzmanlaşmış bir ruh sağlığı uzmanından yardım almayı düşünün.

9. Savunmasız Bireyleri Koruyun:

- Savunmasız aile üyelerinin, özellikle de çocukların güvende olduğundan ve desteklendiğinden emin olun.

10. Mola Verin:

- Etkileşimler çok bunaltıcı hale geldiğinde, sağlığınız için ara vermeniz veya teması sınırlandırmanızda bir sakınca yoktur.

Habis narsisizme sahip bir aile üyesiyle uğraşmanın duygusal açıdan yorucu olabileceğini ve kendi zihinsel ve duygusal sağlığınıza öncelik vermenin önemli olduğunu unutmayın. Durum yönetilemez hale gelirse, bir akıl sağlığı uzmanından tavsiye almanız veya kendinizi ve ailenizi korumak için daha sert önlemler almanız gerekebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]