Ağlamak dehidrasyona neden olabilir çünkü vücuttan sıvı kaybına yol açar. Ağladığınızda gözyaşlarınızda su, elektrolitler ve mukus bulunur. Uzun süre ağlarsanız önemli miktarda sıvı kaybedebilir ve susuz kalabilirsiniz. Dehidrasyon, yorgunluk, baş dönmesi, baş ağrısı ve kabızlık gibi bir dizi soruna neden olabilir.
2. Göz tahrişi
Ağlamak da göz tahrişine neden olabilir. Ağladığınızda ürettiğiniz gözyaşları, gözleri tahriş edebilecek ve gözlerin kızarmasına, şişmesine ve kaşınmasına neden olabilecek kimyasallar içerir. Ağlarken gözlerinizi ovuşturursanız, onları daha da tahriş edebilir ve semptomları daha da kötüleştirebilirsiniz.
3. Baş ağrıları
Ağlamak da baş ağrısına neden olabilir. Bunun nedeni ağlamanın yüzünüzdeki ve kafanızdaki kaslara baskı yapmasıdır. Basınç, özellikle alında, şakaklarda ve başın arkasında ağrıya neden olabilir. Ağlamanın neden olduğu baş ağrıları genellikle birkaç saat içinde kendiliğinden geçer.
4. Duygusal sıkıntı
Ağlamak aynı zamanda duygusal sıkıntıya da neden olabilir. Bunun nedeni ağlamanın üzüntü, öfke, hayal kırıklığı veya diğer olumsuz duyguların bir işareti olabilmesidir. Ağlamak aynı zamanda kederi veya kaybı ifade etmenin bir yolu da olabilir. Duygusal olarak sıkıntılı hissediyorsanız bir arkadaşınızla, aile üyenizle, terapistle veya güvendiğiniz başka bir kişiyle konuşmanız önemlidir.
5. Ne zaman doktora görünmeli
Çoğu durumda ağlamak endişelenecek bir neden değildir. Ancak aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız bir doktora görünmelisiniz:
* Şiddetli göz ağrısı veya tahrişi
*Birkaç saat sonra geçmeyen baş ağrıları
* Nefes almada zorluk
* Göğüs ağrısı
* Baş dönmesi
* Bayılma
Bu belirtiler altta yatan daha ciddi bir durumun belirtileri olabilir.