üreme sistemininiç organlarıyumurtalıklar , fallop tüpleri , rahim , rahim ağzı ve vajina bulunur . Vajina vücudun dışına açılış başlar ve vücut içine ilerleyen bir geçiş yoludur . Bu, kadınlarda vajina ve rahim arasında dar bir geçit ile, küçük, yuvarlak , boru şeklinde bir yapı olduğu , serviks olarak bilinen bir organ tarafından rahim bağlanır. Rahimpelvisteki bulunan bir armut şeklinde bir organdır . Rahmin her iki tarafında , iki fallop tüpleri dışarı şube ve bağların bir diziyumurtalıkların bağlanın .Iç Organ
arasında
Fonksiyonu Her ay , bir hormonların dizi sonrafallop tüpleri ile verahim içine iletilen bir olgun yumurta , büyümek ve serbest bırakmak içinyumurtalıkları uyarmak . Sperm hücreleri bu dönemdeüreme sisteminde mevcut ise , döllenme genelliklefallop tüpünde , yer alabilir vegelişen embriyorahim duvarına implante olacakrahim aşağı doğru ilerler .
gebelik ,astar döken edilecek meydana gelen vebir sonraki döngüsü sırasında yeniden başlamıyor . Bir gebelik durumunda , rahim gelişmekte fetus korumak ve korumakla yükümlüdür . Bebek terme ulaştı ve olgun sonra,rahimvajina yoluylabebek teslim ritmik sözleşme başlar . Vajina cinsel ilişki sırasındapenis alır .
Harici Anatomi
dış üreme organlarının tümü içinortak terim oluşurvulva , bir labya majora , küçük dudak, klitoris ve üretral ve vajinal açıklıklar. Ayrıca cinsel ilişki kolaylaştırmak için kayganlaştırıcı salgılar Skene bezleri ve Bartholin bezleri denilen bezlerinin iki tür , dahildir .
Dudaklarkasık höyük kaynaklanan ve uzayan tüylerle kaplı iki büyük cilt kıvrımları vardır geriperine doğru ,vajina ve anüs arasındaki deri ince bir parça . Labya majora içinde, belirgin olarak daha ince ve daha hassas olan deri kıvrımları olan , labya minora bulunmaktadır. Onlarklitoris ( cinsel zevkintek fonksiyonu ile sinir zengin bir küçük , bezelye şeklinde bir organdır ) de köken veüretral ve vajinal açıklıkları hem kuşatır .
Adet Döngüsü
adet döngüsü
normalde aylık bazda gerçekleşen olay bir dizikarmaşık koordinasyon olduğunu. Her döngüde (bir gün bir kadının dönemininilk günü ) başında , özel hormonlar bir yumurtayumurtalık büyüyen başlamasına neden olduğunu üretilmektedir . Yumurta yaklaşık 12 ila 16 gün boyunca büyümeye devam edecektir .
Sonra olgun , o zamanfallop tüpü yoluyla verahim içine yolculuk ne zaman , yumurtlama olarak bilinen bir süreçte çıkacak . Hormonlar , yani progesteron ve östrojen , olası bir gebelik destek çıkacak . Gebelik oluşmuşsa , o da gelişmiş ve zamanla olgunlaştırahim duvarına , içinde implant olacaktır . Gebelik oluşmamışsa ,yumurtasonraki döngününbaşlangıcını tetikleyen , adet kanaması ya da onun dönemi olarakrahim astarkalanı ile döken edilecektir .
Hormonlar
Hormonlar kadın her şeyde önemli bir rol oynamaktadır . Gebelikadet döngüsünün düzenlenmesi , geliştirmek içinikincil cinsiyet özelliklerinin neden olan , progesteron ve östrojen gibi hormonlar sorumludur. Östrojenbirincil kadınlık hormonudur . Düzeyi olgun bir yumurta ve rahim astar çoğalmaya neden olan , her adet döngüsü sırasında yükselir. Yumurtlama meydana gelir kez gebelik oluşmaz ise ,östrojen seviyesi düşer . Gebelik oluşursa , östrojen ve progesteron hem de hayatta kalmak için gerekliortamı sağlamak yardımcı olacaktır . Progesteron seviyesi de yumurtlamadan sonra yükselir ve gebelik oluşmaz ise düşer . Bir sonraki menstrüel siklusunbaşlamasını tetikler progesteron bu damladır .