* Sorumluluk: İnsanlar yaşlandıkça, hem kişisel yaşamlarında (örneğin, çocuk yetiştirmek, sağlıklarına dikkat etmek, mali durumu yönetmek) hem de profesyonel yaşamlarında (örneğin, ekipleri yönetmek, yönetim pozisyonlarını üstlenmek) genellikle daha fazla sorumluluk üstlenirler. Bu sorumluluklar artan düzeyde organizasyon, iletişim ve zaman yönetimi becerileri gerektirebilir.
* Zenginlik: Bazı insanlar yaşlandıkça tasarruf, yatırım, miras veya başarılı bir kariyer gibi çeşitli yollarla servet biriktirir. Ancak bu herkes için geçerli değildir ve her yaşta zenginliğin oluşmasında pek çok faktör sorumludur.
* Hastalık: Sağlıkla ilgili sorunlar yaş ilerledikçe daha sık görülür. Yaşlanmayla birlikte gelen hastalıklardan bazıları arasında Alzheimer, katarakt, artrit, işitme kaybı, kalp-damar hastalıkları vb. yer alır. Karşılaşılabilecek spesifik hastalıklar kişiden kişiye değişir ve birçok önleyici çaba yaşa bağlı kronik rahatsızlıkları yavaşlatabilir. Bu nedenlerden dolayı yaşlı yetişkinlerin doktorları düzenli olarak görmesi ve ikamet ettiğiniz yerdeki sağlık sistemlerinin önerdiği şekilde uygun kontrollerden geçmesi zorunludur.
* Azaltılmış fiziksel yetenekler: Yaşlanma genellikle görme, işitme, güç, hareketlilik ve tepki süresi gibi belirli fiziksel yeteneklerde bozulmayı içerir. İlerleyen yaşla birlikte bir miktar yetenek kaybı beklenmekle birlikte, çeşitli önleyici egzersizler, diyet rutinleri, terapiler ve sağlıklı alışkanlıklar (örneğin bazı sporları aktif olarak sürdürmek) ile bu kayıplar yavaşlatılabilir. İyi sağlık alışkanlıklarını sürdürmek çok önemlidir.