2. Hedefleriniz konusunda net olun: Konuşmadan tam olarak neyi başarmak istediğinizi bilin. Ana noktalarınızı ve potansiyel sonuçlarınızı yazın.
3. ''Ben'' ifadelerini kullanın: Suçlayıcı veya çatışmacı görünmekten kaçınmak için düşüncelerinizi ve duygularınızı "ben" ifadeleri kullanarak çerçeveleyin. Örneğin, "sen her zaman.." demek yerine "hissediyorum..." veya "şu durumlarda strese giriyorum..." demeyi dene.
4. Aktif olarak dinleyin: Tüm dikkatinizi konuşan kişiye verin ve söyleyecekleriyle gerçekten ilgilendiğinizi gösterin.
5. Saygılı ve empatik olun: Birbirinize saygı ve nezaketle davranın. Aynı fikirde olmasanız bile diğer kişinin bakış açısını anlamaya çalışın.
6. Sakin ve kontrollü kalın: Duygularınızı kontrol altında tutun ve savunmaya geçmekten veya öfkelenmekten kaçının. Soğukkanlılığı korumak için gerekirse ara verin.
7. Sözsüz iletişimi kullanın: Beden dilinize, ses tonunuza ve yüz ifadelerinize dikkat edin. Göz temasını koruyun ve olumlu jestler kullanın.
8. Dikkatinizi dağıtacak şeylerden kaçının: Konuşmanın herkesin tüm dikkatini vermesini sağlamak için telefonları ve diğer dikkat dağıtıcı şeyleri kapatın.
9. Uzlaşmaya açık olun: İlgili herkesin işine yarayacak çözümler bulmaya hazır olun ve her şeyin istediğiniz gibi gitmesi gerekmediğini anlayın.
10. Ortak zemin arayın: Karşıt görüşler arasında köprü kurmaya yardımcı olabilecek anlaşma alanlarını bulmak için ortak değerlere, hedeflere veya ilgi alanlarına odaklanın.
11. Suçlamaktan kaçının: Konuşma sırasında parmaklarınızı işaret etmeyin veya suçlamayın. Bunun yerine sorunları çözmeye ve ilerlemeye odaklanın.
12. Sabırlı olun: Sert görüşmeler her zaman sorunları anında çözmeyebilir. Birbirinize konuyu işlemesi, düşünmesi ve konuşmaya geri dönmesi için zaman tanıyın.