- Kayıtlı hemşireler (RN'ler) :RN'ler en yaygın hastane hemşiresi türüdür. İlaçların uygulanması, yaşamsal belirtilerin izlenmesi ve yara bakımının sağlanması gibi doğrudan hasta bakımı sağlarlar. RN'ler ayrıca tedavi planlarını geliştirmek ve uygulamak için doktorlarla yakın işbirliği içinde çalışır.
- Lisanslı pratik hemşireler (LPN'ler) :LPN'ler yaşamsal belirtilerin alınması, ilaçların uygulanması ve temel yara bakımının sağlanması gibi belirli hemşirelik görevlerini yerine getirme lisansına sahiptir. LPN'ler RN'lerin gözetimi altında çalışır.
- Sertifikalı hemşirelik asistanları (CNA'lar) :CNA'lar hastalara banyo yapma, giyinme ve besleme gibi temel bakımı sağlar. CNA'lar ayrıca RN'lere ve LPN'lere hasta bakımı görevlerinde yardımcı olur.
- Yoğun bakım hemşireleri :Yoğun bakım hemşireleri, hastaların kritik durumda olduğu yoğun bakım ünitelerinde (YBÜ) çalışır. Yakın takip ve tedavi gerektiren hastalara özel bakım sağlarlar.
- Tıbbi-cerrahi hemşireleri :Tıbbi-cerrahi hemşireleri, çeşitli tıbbi ve cerrahi rahatsızlıkları olan hastalara bakım verdikleri genel hastane koğuşlarında çalışırlar.
- Kadın Hastalıkları ve Doğum (OB/GYN) hemşireleri :Kadın Doğum/GYN hemşireleri hamile kadınlar ve onların yeni doğan bebekleriyle çalışır. Doğum, doğum ve doğum sonrası iyileşme sırasında bakım sağlarlar.
- Pediatri hemşireleri :Pediatri hemşireleri yeni doğanlardan ergenlere kadar her yaştan çocukla ilgilenir. Çeşitli tıbbi rahatsızlıkları olan çocuklara özel bakım sağlarlar.
- Psikiyatri hemşireleri :Psikiyatri hemşireleri ruhsal hastalığı olan hastalarla çalışır. Hastaların semptomlarını yönetmelerine yardımcı olmak için terapi, danışmanlık ve ilaç yönetimi sağlarlar.
Bu yaygın hastane hemşiresi türlerine ek olarak, başka birçok uzmanlaşmış hemşirelik rolü de vardır:
- Dermatoloji hemşireleri
- Acil servis hemşireleri
- Evde sağlık hemşireleri
- Darülaceze hemşireleri
- Onkoloji hemşireleri
- Ameliyathane hemşireleri
- Okul hemşireleri
- Seyahat hemşireleri
- Veteriner hemşireleri
- Ambulans hemşireleri .