- Askeri hastaneler:Hemşireler hem ön saflarda hem de savaşan ulusların kendi ülkelerindeki askeri hastanelerde çalışıyordu. Yaralı ve hasta askerlerin yanı sıra top mermisi şoku gibi zihinsel sağlık sorunları yaşayan askerlere de bakım sağladılar.
- Gezici hastane birimleri:Savaşta yaralanan askerlere hızlı tıbbi bakım sağlamak amacıyla cephe hattına yakın yerlerde kurulan gezici hastane birimlerinde de hemşireler görev yapıyordu.
- Sahra hastaneleri:Hemşireler, cepheye yakın yerlerde kurulan geçici hastaneler olan sahra hastanelerinde çalışıyordu. Savaşta yaralanan askerlerin bakımını sağlıyorlardı ve çoğu zaman sınırlı malzeme ve ekipmanla zor koşullar altında çalışıyorlardı.
- Askeri kamplar:Hemşireler askeri kamplarda görev yapmış, burada ciddi yaralanmamış veya hasta olmayan askerlerin bakımını sağlamışlardır. Ayrıca yaralı askerlere bakım sağladıkları askeri hastanelerde de çalıştılar.
- Nekahet hastaneleri:Hemşireler, nekahet hastanelerinde çalıştılar ve burada askerlerin yaralanma ve hastalıklarından kurtulmalarına yardımcı oldular.
- İç cephede:Hemşireler ayrıca ön cepheden tahliye edilen yaralı askerlere bakım sağladıkları iç cephede de görev yaptı. Hastanelerde, kliniklerde ve diğer sağlık tesislerinde çalışıyorlardı ve ayrıca yaraları iyileşmekte olan askerlere evde bakım hizmeti veriyorlardı.
- Hastane gemilerinde:Hemşireler, yaralı ve hasta askerleri ön saflardan memleketlerindeki hastanelere taşıyan hastane gemilerinde görev yaptı. Yolculuk sırasında askerlerin bakımını üstlendiler ve çoğu zaman zor koşullar altında, sınırlı malzeme ve ekipmanla çalıştılar.