* Hastanın durumu stabil değil veya yaşamı tehdit ediyor. Buna kalp krizi, felç, sepsis ve büyük travma gibi durumlar da dahildir.
* Hastanın, acil serviste güvenli veya etkili bir şekilde gerçekleştirilemeyecek daha ileri tanısal testlere veya tedaviye ihtiyacı var. Bu, MRI taramaları, ameliyat veya kemoterapi gibi şeyleri içerebilir.
* Hastanın sosyal durumu, evine güvenli ve etkili bir şekilde taburcu edilemeyecek durumda. Bu, evsiz, kendilerine destek olacak ailesi veya arkadaşları olmayan, akıl hastası veya uyuşturucu veya alkol bağımlısı olan hastaları içerebilir.
Acil servis doktorları, her bir hasta için kabulün risklerini ve faydalarını tartmak için klinik yargılarını kullanırlar. Ayrıca hastanın tercihlerini ve isteklerini de dikkate alırlar. Amaç hastanın genel sağlığı ve refahı için en iyi kararı vermektir.
Bir acil servis doktorunun bir hastayı hastaneye ne zaman kabul edebileceğine ilişkin bazı özel örnekler şunlardır:
* Bir hasta acil servise göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle geliyor. Acil servis doktoru hastanın kalp krizi geçirdiğini ortaya çıkaran EKG ve kan testleri yapar. Hasta, ilaçlar, ameliyat ve kalp rehabilitasyonu da dahil olmak üzere ileri tedavi için hastaneye yatırılır.
* Bir hasta karın ağrısı ve kusma şikayetiyle acil servise geliyor. Acil servis doktoru, hastanın ana safra kanalını tıkayan bir safra taşı olduğunu ortaya çıkaran bir ultrason ister. Safra taşının alınması ameliyatı için hasta hastaneye yatırılır.
* Bir hasta acil servise kolunda bir yırtılmayla geliyor. Acil servis doktoru yırtılmayı diker ve antibiyotik sağlar. Ancak hasta evsizdir ve evde kendisine bakacak kimsesi yoktur. Hasta, yaşayacak güvenli ve istikrarlı bir yer bulana kadar gözlem için hastaneye kaldırılır.
Bunlar, bir acil servis doktorunun hastayı hastaneye kabul etmesinin birçok nedeninden sadece birkaçıdır. Acil servis doktorları, hastanın durumunu, ihtiyaçlarını ve sosyal durumunu dikkate alarak her hasta için en iyi kararı vermek amacıyla klinik yargılarını kullanır.