birçok teknik atık yağ tedavisi için kullanılır . Bunlardan bazıları asit /kil muamele , damıtma işlemleri , hidro tedavi , solvent tedavi , çatlama , karıştırma ve bileşik içerir. Muamele edilen yağların saflığını artırmak için , ayrıca örneğin , boşaltılarak yerleşme ve filtreleme gibi teknolojiler bir arada kullanarak rafine edilir. Tek başına Amerika Birleşik Devletleri , yıllık ham petrol 7-12.000.000 varileşdeğer enerji tasarruf edebilirsiniz beri atık yağ geri dönüşüm çok önemli.
Asit - Kil Süreci
Asit - kil proses atık yağ içinpopüler tedavi yöntemlerinden biridir . Bu süreçte,atık yağ sülfürik asit ile muamele edilmektedir. Bu asit çamur oluşturmak üzere oksijen ve bir kükürt bileşikleri ve azot - esaslı bileşikler ile tersine reaksiyona girer. Daha fazla arıtma parafinik ve naftenik hidrokarbonları çıkarmak için yapılır. Hatta rafine sonra , hala daha sonra aktif kil ile muamele ile ayrılmaktadıryağ içinde mevcut bir renk ve koku organları olacaktır . Petrol ile kirlenmiş çamur - bu yöntem ile sorun asitin büyük bir hacim üretmesidir. Kalıntılarını yönetmek büyük bir maliyet doğurur; çünkü, bu dezavantajları , asit - kil süreç şimdi hesapsız olarak kabul edilir .
Dehidrasyon Yöntem
Dehidrasyon yöntem bir süreçtir hangi malzemenin saflığını bozan maddeler düşük sıcaklık damıtma yoluyla çıkarılır. Böylece rafineyağ " kesici stoku " olarak kullanılır Ağır bunker yağlar ile birleştirerek için . Bu süreç önemli ölçüde bu tür antifriz , su ve diğer solventler gibi atık yağ kirleri azaltır . Amadezavantajı bu süreç kül ve bu diğer artıkları azaltmak değil ve bu diğer pazarlarda kullanımını sınırlar.
Hidro - Tedavi ve Kırma
Hidro tedavi , çatlama ve yüksek sıcaklık damıtma atık petrol rafine için kullanılandiğer yöntemlerden bazılarıdır . Ancak, bu yöntemler genellikle , ekonomik olmayan güvenli ve küçük ölçekli olarak kullanılmak üzere tasavvur bulunmaktadır. Hidro -muamele işleminde,atık yağ damıtma ve yoğunlaşma içeren bir işlemden geçer . Ortaya çıkan yağ, renk ve koku düzeltme için hidro - muamele edilmiş olan . Yağ, bir katalizör varlığında, oluşmakta olan hidrojen ile muamele edilir.
Çözücü Tedavi Metodu
Solvent tedavi yöntemi önemli ölçüde atık yağ içinde mevcut olan yabancı maddeleri azaltır. Elde edilen rafine yağ daha yüksek kalitede bir yağ olarak kullanılır. Bu işlemde, malzemenin saflığını bozan maddeler , sülfürik asit, solvent olmayan bir karıştırma işlemi ile çıkarılır. Bu çözücü bütanol , metil etil keton ve 2-propanol oluşur. Süreç tehlikeli olmayan atık olarak kaldırılabilir bir atık çamur üretir .