Kimyasal cilt peelingleri cilt gençleştirme için popüler bir yöntemdir. Sadece cildi aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda gözenekleri daraltabilirler. Kimyasal kabukları daha az risk taşır ve bazı kozmetik prosedürler gibi istilacı değildir. Tedavi, yüzeye kimyasal bir çözelti uygulanmasını içerir, böylece kabarcıklar ve kabukları soyulur. Evde yüzeysel veya hafif bir kimyasal peeling uygulayabilirsiniz, ancak tipik olarak, bir dermatolog orta ve derin peelingleri uygular. Ciddiyet derecesi, kabuk tipine bağlıdır. Genellikle üç çeşit - resmi, orta ve derin - ve her birinin kimyasal bileşenleri farklıdır. Yüzeysel bir kabuk yumuşaktır ve orta ya da derin bir kabuk kadar kızarıklığa neden olmaz.
Tahriş
Cildin kabukları ve kabukları kabukların diğer yan etkileridir. Bunun nedeni, derinin asit çözeltisinden gerilmesidir. Bu çoğunlukla derin kabukları ile oluşur. Nazik bir peeling yüzünüzün iki ila dört gün boyunca kırmızı ve pullu görünmesine neden olur. Daha derin kabukları için iyileşme süreleri yedi günden iki haftaya kadar sürebilir. Enfeksiyondan kaçınmak için, yanma ve kabarmalara neden olan orta veya derin kabukları cerrahi bandın içine sarmanız gerekir. Alacağınız soyma türünden bağımsız olarak, soyma sırasındaki ısırganlık hissi beklenebilir. Genellikle ağrılı değildir ve kabuğun çıkarılmasından sonraki birkaç saat içinde kaybolur.
Peeling
Cilt soyma ve dökülme kimyasal soyma işleminin küçük bir yan etkisidir. İşlemin durması genellikle birkaç gün sürer. Cildinizde seçim yapmamanız önemlidir, çünkü bu yara veya enfeksiyona yol açabilir. Dermatologların çoğu, rahatsızlığı gidermek için etkilenen bölgeye uygulamak için size topikal bir merhem verecektir. Derin kabukları için, enfeksiyonu önlemek için antibiyotikler alabilirsiniz. Genellikle, cilt rengindeki değişiklik geçicidir, ancak renksiz kalırsa dermatoloğunuza danışın.