|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | Genel Ruhsal Hastalık
Sağlığı ve Hastalıkları

İçme Nörobiyolojik Etkileri

Alkol sağlığı üzerindeki olumsuz kısa ve uzun vadeli etkileri rağmen sosyal olarak kabul edilebilir psikoaktif ilaçtır . Etanolün psikoaktif ve bağımlılık özelliklerininnörobiyolojik mekanizmaları iyi anlaşılmış , ancak karmaşıktır . Etkileri birçok dozaj zaman çizgisi boyunca farklı etkileri ile , doza bağlıdır. Birçok bilim adamı, kronik etanol tüketiminden kaynaklanan doğal genetik anormallik ve nörobiyolojik değişiklikler arasındakietkileşimi gelen etanolbağımlılık nitelikleri savunuyorlar . Gamma amino bütirik asit

Alkol GABA -A reseptörleri üzerindeki etkileri beyindeki etkileri çoğunluğunu oluşturur. Bu reseptörler, GABA , bir inhibitör nörotransmitter olan baskın postsinaptik reseptörleridir . Alkol tüketimi de bu mekanizma ile bir merkezi sinir sistemi depresan etkisi yaratır. Uzun bir süre boyunca alkol yüksek dozlarda maruz kaldığında , hücresel reseptör proteinlerin yapısı alkole toleransını artırılması , değiştirmek, ancak hiper - uyarılma , anksiyete ve titreme oluşturma alkol mevcut olmadığında . Glutamat reseptörleri de kronik alkol maruz yanıt olarak artan duyarlılık gelişebilir .
Dopamin

alkolün davranışsal güçlendirici özelliklerinin Çokmezokortikolimbik üzerindeki etkileri ile neden olduğu düşünülmektedir dopamin sistemi. Bu sistem etkiliOrtabeyindavranışsal merkezleri ilesürüngen beyninödül merkezlerini bağlayanventral tegmentumdaki ilemedial prefrontal korteks ve nükleus akumbens bağlanmak dopamin salan nöronlardan oluşur . Bu, özelliklemezokortikolimbik dopamin sisteminin anormal ve düşük işleyen nörotransmiter sistemleri , göstermek birçoğu alkoliklerinbeyin, üzerinde çalışmaları ile doğrulanmıştır . Alkol tüketimi alkoliklerde bu eksiklikleri telafi edebilir . Dopaminerjik sistemini etkileyen nörotransmitterreseptörleri üzerindeki etkileri sayesinde, alkol limbik sistem dopamin seviyelerinde bir artışa neden olur .
Endorfin

Etanol da bağlayıcı etki nitelikleri ve opioid peptid reseptörlerinin sentezi . Aslında, beta - endorfin , bazen alkolün psikoaktif deneyiminin bir parçası olan coşku ve anesteziduygularını yaratmak endojen opioid nörotransmitterlerin salınımını uyarabilir düşünülmektedir . Opioid antagonist naltrexone ilaç deneysel yönetim, bu teoriye ve alkolizm tedavisinde kullanımına güven kredi, alkol arzusunu azaltır görünmektedir.
Serotonin

alkoliklerinserotonin düzeylerinde anormallikler de gözlenmiştir . İnsan ve hayvan çalışmaları bir kombine etkisini varsaymak için bazı önde gelen , hem de teorilerini destekleyen var . Bu salınmasını geliştirmek ya da sinaptik serotoninyeniden alımını önleyen ilaçların sıçanlarda alkol gönüllü kendi kendine uygulama bir azalmaya neden olduğu bilinmektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]