|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | zehirleme
Sağlığı ve Hastalıkları

Chelation Yan Etkileri

vücut yavaş yavaş birkaç ağır metaller atarlar . Onların toksisite bunlar biriktikçeyılda artırır. Şelasyon adı verilen bir tedavi gibi metallerin kaldırılmasını hızlandırmak için geliştirilmiştir. Terapi olası bir geçici yan etkileri ile birlikte --- , örneğin , enjeksiyon alanı ve temel mineraller geçici tükenmesi , özellikle kalsiyum çevresinde ağrı . Bu yan etkiler , uzman bir doktor tarafından izlenir , özellikle , geçici ve birikirmetal bırakarakyan etkilerine karşı tartılmalıdır . Chelation amacı

bir kenetleme maddesinin amacı, cıva ve kurşun gibi vücutta toksik metaller , bağlamak için , bu nedenle bunlar , idrar ve dışkı ile atılır. Bu gibi metaller kolaylıkla dışarı atılır , ancak bunun yerine yılboyunca vücutta biriken değildir. Bu toksik metalleringıda zinciri ( örneğin , orkinos ve kılıç balığı gibi büyük balıklar ) üstündeki konsantre olduğununedenidir. Predators sırayla kendi yırtıcı tarafından yutulurmetalleri birikmiş avlarını tarafından yutulurmetalleri saklayın. Argüman uzanan, pek çok kişi diyetbalık nedeniyle ağır - metal kaldırma gerekir . Ayrıca, bazı insanlar normal bir ağır metal atılımı içingenlerden yoksun .
Kelantlar

Dimerkaptosüksinik asit ( DMSA ) ve 2,3 - dimerkapto - propan - sülfonat ( DMPS ) çocuklardan kurşun kaldırmak için ilaç FDA onaylıdır . DMPS Ayrıca cıva ve diğer zehirli metaller için etkilidir . Etilendiamintetraasetikasit ( EDTA ) cıva için daha kurşun zehirlenmesi için daha fazla kullanılır . Ayrıca demir seviyelerini azaltmak için kullanılan sonra tekrarlanan kan transfüzyonu . Çünkü yoğun doz yan etkileri , şelasyon tedavisi gerektirir ciddiyetinin
Yan Etkileri

düşük dozlarda birkaç seans --- hatta bir yıla kadar uzanan . Yan etkileri selasyonunu çalışmadan önce seramik ile cıva dolgular yerine gerektirecek kadar ciddidir. Dolgular değiştirilmesi içinnedeni ilk ağır metal düzeyleri, herhangi bir yan etkileri almak zorunda kalmadan yeterince indirdi olabilir olmadığını görmek için , ve cıva seviyeleri ikmal dolgular ' sadece seanssayısını artıracak .

EDTA

damardan enjekte EDTAen sık görülen yan etki enjeksiyonsite çevresinde yanan bir noktadır . EDTA bazı vitamin ve mineral seviyeleri azaltabilir , her işlemden sonra vitamin ve mineral takviyeleri tavsiye edilir. Vitamin ve mineral düzeyleri, özellikle azalmış kalsiyum seviyelerini önlemek için , bir şelasyon oturumu sırasında ve sonrasında izlenmelidir . CDC şelasyon kaynaklı kalsiyum eksikliğinin bir sonucu olarak halatoterapisi ölümleri bildirdi . Doktorlar , bu nedenle, tedavi süresince düzenli kalsiyum düzeylerinin izlenmesi gerekir .
DMSA

DMSA yan etkileri nedeniyle kükürt içeriği gaz , ishal , şişkinlik ve GI rahatsızlık içerir .

DMSA gibi çinko ve bakır gibivücut dışına yararlı metalleri çekebilirsiniz . Bu nedenle, bir çinko /bakır ek tedavi her gün alınmalıdır.
DMPS

DMPS daha güçlü olduğunu ve bu nedenle DMSA'nın daha tehlikeli : ( bakır oranı 10:1 Buçinko önemlidir. ) . Böyle çinko ve bakır gibivücut dışına yararlı metalleri çekebilirsiniz . Ve bu kalıcı olarak zararböbrekler ve karaciğer içine yeterince cıva dökümü olabilir . Cıva kaldırılması için daha az tehlikelidir alternatifler vardır bu yana , DMPS arsenik kenetlenmesi için üstün yetenek , örneğin , bir çok zorlayıcı bir neden olmadan kullanılmaması gerekir .
Karşılaştırılması

olarak şelasyon yan etkilerini değerlendirmek , bir karşılaştırma perspektiften yan etkileri korumak için gereklidir. Yerindekenetlenmiş ağır metalleri bırakarakyan etkileri çok daha fazladır .

"Üçüncü Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Taraması " ( NHANES III ) denilen 18 yıllık uzunlamasına bir çalışma bulduğu 2 üzerinde kurşun herhangi bir düzeyde kandaki desilitre başına mikrogram kalp hastalığı ve felç dramatik artışlara neden olmuştur. Aslında, kalp kriziriski yüzde 150 arttı .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]