|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | yaralar Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Tüm kafa yaralanmaları nasıl tedavi edilmelidir ve gerektirir?

Tüm kafa yaralanmaları ciddi olarak tedavi edilmeli ve acil tıbbi müdahale gerektirmelidir. Kafa yaralanmaları inanılmaz derecede ciddi olabilir ve uygun şekilde tedavi edilmezse kalıcı hasara veya daha kötü senaryoda ölüme neden olabilir.

Kafa yaralanmasından sonra, yaralanmanın boyutunun artmasını önlemek için mağdurların hareket etmesini önlemek önemlidir. Durumun ve mağdurun derhal değerlendirilmesi, mağdurun güvenliğinin ve bilincinin sağlanmasını içermelidir.

Kafa yaralanmalarının tedavisi için bazı genel kurallar şunlardır:

* Yaralanma ciddiyse hemen 911'i arayın. Bu özellikle kişinin bilinci kapalıysa, nöbet geçiriyorsa, kusuyorsa veya konuşmada veya konuşmayı anlamada zorluk çekiyorsa önemlidir.

* Kişinin bilinci yerindeyse onu sakin ve hareketsiz tutmaya çalışın. Kesinlikle gerekmedikçe bunları hareket ettirmekten kaçının.

* Baştaki kanayan yaralara baskı uygulayın. Temiz bir bez veya bandaj kullanın ve kanamayı durdurmak için sıkıca bastırın.

* Kişinin başını ve omuzlarını kaldırın. Bu beyindeki şişliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

* Kişinin nefes almasını ve nabzını izleyin. Nefes almayı bırakırlarsa CPR'ye başlayın.

* Tıbbi yardım gelene kadar kişinin yanında kalın. Bu onların güvenliğini ve konforunu sağlamaya yardımcı olacaktır.

Bu genel yönergelere ek olarak, farklı türdeki kafa yaralanmalarını tedavi etmek için yapabileceğiniz bazı özel şeyler de vardır.

* Beyin sarsıntısı için Kendinizi daha iyi hissedene kadar tıbbi yardım alın ve dinlenin ve doktorlarınız size izin verene kadar herhangi bir yorucu aktiviteye katılmayın.

* Kafatası kırığı için derhal tıbbi yardıma başvurun. Kafatası kırıkları ciddi olabilir ve ameliyat gerektirebilir.

* Beyin kanaması için derhal tıbbi yardıma başvurun. Beyin kanamaları hayati tehlike oluşturabilir ve ameliyat gerektirebilir.

Kafa yaralanmasının ciddiyeti konusunda şüpheniz varsa, her zaman tedbirli davranıp tıbbi yardım istemek en iyisidir. Kafa yaralanmaları çok ciddi olabilir ve mümkün olan en kısa sürede uygun tedaviyi almak önemlidir.

Çocuğunuzun kafa travmasının iyileşmesine yardımcı olmak için tıbbi yardım almanın yanı sıra evde yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

* Çocuğunuzun sessiz kalmasını ve dinlenmesini sağlayın. Spor yapmak, koşmak veya temaslı oyunlar oynamak gibi daha fazla yaralanmaya neden olabilecek faaliyetlerden kaçının.

* Çocuğunuzu bol miktarda sıvı içmeye teşvik edin. Dehidrasyon kafa travmasının semptomlarını kötüleştirebilir.

* Gerektiğinde çocuğunuza ağrı kesici verin. Asetaminofen (Tylenol) kafa yaralanması olan çocuklar için iyi bir seçimdir.

* Çocuğunuzun gelişimini yakından izleyin. Davranışlarında veya durumlarında herhangi bir değişiklik olup olmadığını izleyin. Herhangi bir konuda endişeniz varsa doktorunuza başvurun.

Kafa yaralanması olan çocukların çoğu tamamen iyileşir. Ancak çocuğunuzun düzgün bir şekilde iyileşmesini sağlamak için doktorunuzun talimatlarına dikkatle uymanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]