Kollajen ve elastinin üretimi ve parçalanması da dahil olmak üzere, göz çevresindeki derinin yapısı ve bileşiminde çeşitli genler rol oynar. Bu genlerdeki farklılıklar cildin daha zayıf veya daha az elastik olmasına neden olabilir, bu da cildi sarkmaya ve göz altı torbalarının oluşmasına daha duyarlı hale getirir. Ek olarak genetik, göz kapağı bölgesindeki yağın dağılımını ve miktarını etkileyebilir, bu da göz altı torbalarının oluşmasına katkıda bulunabilir.
Ancak, genetiğin tek başına belirlemediğini unutmamak önemlidir. Bir kişinin gözlerinin altında torbalar gelişip gelişmeyeceği. Çevresel faktörler, yaşam tarzı seçimleri ve yaşlanma da önemli rol oynamaktadır. Örneğin, kötü uyku alışkanlıkları, güneşe maruz kalma, sigara içme, aşırı alkol tüketimi ve dehidrasyon, genetik yatkınlığa bakılmaksızın göz torbalarının ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir.
Gözlerinizin altındaki torbaların varlığından veya görünümünden endişeleniyorsanız olası nedenleri ve tedavi seçeneklerini tartışmak için bir dermatoloğa veya göz doktoruna danışmanız önerilir.