Gözlerinize dokunmayın: Gözlerinize yıkanmamış ellerle dokunmaktan kaçının; çünkü bu, pembe göze neden olabilecek bakteri veya virüslerin yayılmasına neden olabilir.
Kişisel eşyaları paylaşmaktan kaçının: Gözle temas edebilecek havlu, el bezi, göz damlası veya diğer kişisel eşyaları paylaşmaktan kaçının çünkü bunlar enfeksiyonu başkalarına aktarabilir.
Çevrenizi temizleyin: Kapı kolları, tezgahlar ve ortak nesneler gibi yüzeyler dahil çevrenizi temiz tutun. Enfeksiyonun yayılma riskini azaltmak için sık dokunulan yüzeyleri düzenli olarak dezenfekte edin.
İyi hijyen uygulayın: Pembe gözünüz varsa başkalarına yayılmasını önlemek için iyi hijyen uygulayın. İnsanlarla, özellikle küçük çocuklarla ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerle temastan kaçının. Enfeksiyon temizlenene kadar kontakt lens kullanmaktan kaçının.
Belirtiler devam ederse bir doktora başvurun: Pembe göz belirtileri birkaç gün içinde düzelmezse veya kötüleşirse değerlendirme için bir sağlık uzmanına başvurmak önemlidir. Gerekirse antibiyotik veya başka tedaviler önerebilirler.
Aşı olun :Pembe gözün bazı biçimlerine adenovirüs gibi virüsler neden olur. Adenovirüse karşı aşılama, viral pembe göze karşı bir miktar koruma sağlayabilir. Adenovirüs aşısı genellikle askeri personele, belirli bölgelere seyahat edenlere ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere yapılır.
Bu önleyici tedbirleri uygulayarak pembe göz geliştirme riskinizi ve bunun toplumunuz üzerindeki bulaşıcı etkilerini azaltabilirsiniz.