|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Vizyon Göz Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Yaşlı insanların gözleri neden zayıftır?

Yaşa bağlı makula dejenerasyonu (AMD)

AMD, retinanın orta kısmı olan makulayı yavaş yavaş tahrip eden bir durumdur. Makula, okuma, araba kullanma ve yüzleri tanıma gibi faaliyetler için gerekli olan keskin merkezi görüşten sorumludur. AMD, 50 yaşın üzerindeki kişilerde görme kaybının önde gelen nedenidir.

Katarakt

Katarakt, göz merceğinin bulanıklaşmasıdır. Bulanık görmeye, parlamaya ve düşük ışıkta görmede zorluğa neden olabilirler. Katarakt yaşlı yetişkinlerde çok yaygındır ve dünya çapında körlüğün önde gelen nedenidir.

Glokom

Glokom, görme sinirine zarar veren bir durumdur. Genellikle gözdeki artan basınçtan kaynaklanır. Glokom, kademeli görme kaybına neden olabilir ve 60 yaşın üzerindeki kişilerde körlüğün önde gelen nedenidir.

Diyabetik retinopati

Diyabetik retinopati, retinadaki kan damarlarına zarar veren bir durumdur. Bu diyabetin bir komplikasyonudur. Diyabetik retinopati bulanık görme, uçuşma ve görme kaybına neden olabilir. Diyabetli kişilerde körlüğün önde gelen nedenidir.

Yaşlı yetişkinlerde görme kaybının diğer nedenleri

Yukarıda sıralanan koşullara ek olarak yaşlı yetişkinlerde görme kaybına katkıda bulunabilecek başka faktörler de vardır. Bunlar şunları içerir:

Bazı ilaçlar

Beslenme eksiklikleri

İnme, Parkinson hastalığı ve multipl skleroz gibi tıbbi durumlar

Kafa yaralanmaları

Ultraviyole radyasyona maruz kalma

Sigara içmek

Obezite

50 yaşın üzerindeyseniz, görme kaybı belirtileri olup olmadığını kontrol etmek için düzenli göz muayenesi yaptırmanız önemlidir. Erken teşhis ve tedavi görüşünüzü korumanıza yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]