* Dehidrasyon: Susuz kaldığınızda vücudunuzun düzgün çalışması için yeterli sıvısı yoktur. Bu, kan basıncında düşüşe yol açarak baş dönmesine ve baş dönmesine neden olabilir.
* Anemi: Anemi, düşük düzeyde kırmızı kan hücresine sahip olduğunuz bir durumdur. Kırmızı kan hücreleri hücrelerinize oksijen taşır, dolayısıyla aneminiz varsa hücreleriniz yeterli oksijen alamaz. Bu baş dönmesine ve baş dönmesine yol açabilir.
* Düşük kan şekeri: Kan şekeri seviyeniz çok düşerse beyniniz düzgün çalışması için yeterli enerjiyi alamayacaktır. Bu baş dönmesine ve baş dönmesine yol açabilir.
* Kalp sorunları: Aritmiler ve kalp kapakçık sorunları gibi bazı kalp sorunları baş dönmesine ve baş dönmesine neden olabilir.
* Kulak sorunları: Labirentit ve Ménière hastalığı gibi bazı kulak problemleri baş dönmesine ve baş dönmesine neden olabilir.
* Nörolojik sorunlar: Felç, beyin tümörleri ve multipl skleroz gibi bazı nörolojik problemler baş dönmesine ve baş dönmesine neden olabilir.
* İlaçlar: Tansiyon ilaçları, antidepresanlar ve antihistaminikler gibi bazı ilaçlar baş dönmesine ve baş dönmesine neden olabilir.
Baş dönmesi ve baş dönmesi yaşıyorsanız, nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.
Bu arada baş dönmesini ve baş dönmesini hafifletmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var:
* Bol miktarda sıvı tüketin.
*Sağlıklı beslenin.
* Düzenli egzersiz yapın.
*Alkol ve kafeinden uzak durun.
* Yeterince uyuyun.
* Ani pozisyon değişikliklerinden kaçının.
* Baş dönmesi veya başınız dönüyorsa oturun veya uzanın.