Babanın normal renk görüşüne sahip olduğu belirtiliyor; bu da onun, renk görmekten sorumlu genin iki normal kopyasına (her X kromozomunda bir tane) sahip olması gerektiği anlamına geliyor. Onun genotipini XN Y olarak temsil edebiliriz; burada XN normal aleli temsil eder ve Y, renkli görme genlerini taşımayan Y kromozomunu temsil eder.
Annenin renk körü veya normal görüşe sahip olduğu belirtilmemiştir. Ancak kırmızı-yeşil renk körlüğü resesif bir özellik olduğundan taşıyıcı olabilmesi için X kromozomlarından birinde renk körü geninin (Xc) en az bir kopyasını taşıması gerekir. Genotipi XcXc (renk körü ise) veya XN Xc (taşıyıcı ise) olabilir.
Anne XN Xc (taşıyıcı) ve baba XN Y ise kızlarının genotipi için dört olası sonuç vardır:
1. XN XN:Bu genotip normal renkli görmeyle sonuçlanır. Kız, her ebeveynden bir normal alel (XN) alır.
2. XN Xc:Bu genotip aynı zamanda normal renkli görmeyle de sonuçlanır. Kızı normal aleli (XN) babasından, taşıyıcı aleli (Xc) ise annesinden alır. Annesi gibi taşıyıcı oluyor.
3. Xc XN:Bu genotip kırmızı-yeşil renk körlüğüne neden olur. Kızı renk körü aleli (Xc) annesinden, normal aleli (XN) ise babasından alır. Ancak dişilerde iki X kromozomu olduğundan normal alel, renk körü aleli telafi eder ve kadın normal renk görüşüne sahip olur. Annesi gibi taşıyıcı olacak.
4. Xc Xc:Bu genotip aynı zamanda kırmızı-yeşil renk körlüğüne de neden olur. Kızı renk körü allelini (Xc) hem annesinden hem de babasından alır. Her iki X kromozomu da renk körü aleli taşıdığından, bu özelliği ifade edecek ve renk körü olacaktır.
Bu nedenle, eğer anne taşıyıcı ise (XN Xc) ve baba normal renk görüşüne sahipse (XN Y), kızlarının renk körü (Xc Xc) olma ihtimali %25, normal renk görüşüne sahip olma şansı ise %75'tir. renkli görme (XN XN, XN Xc veya Xc XN).