Başta karıncalanma ve görme kaybının bazı olası nedenleri şunlardır:
* Kontur: Beyne kan akışı kesildiğinde felç meydana gelir. Bu, yüzde, kollarda veya bacaklarda karıncalanma veya uyuşma, ani görme kaybı, kafa karışıklığı, baş dönmesi ve konuşma veya konuşmayı anlama güçlüğü gibi çeşitli semptomlara neden olabilir.
* Anevrizma: Anevrizma, bir kan damarının şişmesi veya balonlaşmasıdır. Anevrizma yırtılırsa beyinde kanamaya neden olabilir ve bu da kafada karıncalanma, görme kaybı, ani şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı, kusma ve ense sertliği gibi semptomlara yol açabilir.
* Geçici iskemik atak (TIA): TIA beyne giden kan akışının geçici olarak kesilmesidir. TIA'lar felce benzer semptomlara neden olabilir, ancak genellikle birkaç dakika içinde düzelirler.
* Beyin tümörü: Beyin tümörü beyne baskı yapabilir ve kafada karıncalanma, görme kaybı, baş ağrıları, nöbetler, bulantı, kusma ve kişilik veya davranış değişiklikleri gibi çeşitli semptomlara neden olabilir.
* Menenjit: Menenjit, beyni ve omuriliği çevreleyen zarların enfeksiyonudur. Baş ağrısı, ateş, ense sertliği, mide bulantısı, kusma, bilinç bulanıklığı ve nöbet gibi semptomlara neden olabilir.
* Ensefalit: Ensefalit beynin bir enfeksiyonudur. Baş ağrısı, ateş, kafa karışıklığı, nöbetler, halsizlik, felç gibi belirtilere ve kişilik veya davranışta değişikliklere neden olabilir.
Başınızda karıncalanma ve görme kaybı yaşıyorsanız acil tıbbi yardım almanız önemlidir. Ne kadar erken tedavi olursanız iyileşme şansınız o kadar artar.