1. Soğuk Sıkıştırma :Kapalı gözlerinize birkaç dakika boyunca soğuk kompres veya soğutulmuş nemli bir bez uygulayın. Serinlik kan damarlarının daralmasına yardımcı olarak kızarıklığı azaltır.
2. Salatalık Dilimleri :Soğutulmuş salatalık dilimlerini yaklaşık 10-15 dakika boyunca gözlerinizin üzerine yerleştirin. Salatalıkların rahatlatıcı bir etkisi vardır ve kızarıklığa yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir.
3. Çay Poşetleri :İki adet siyah veya yeşil çay poşeti demleyin ve buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra kapalı göz kapaklarınızın üzerine 10-15 dakika kadar yerleştirin. Çaydaki tanenler kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olabilecek büzücü özelliklere sahiptir.
4. Cadı Hazel :Doğal bir sıkılaştırıcı olan cadı fındığını bir pamuk yardımıyla göz kapaklarınıza uygulayın. Doğrudan gözlerinize sokmaktan kaçının.
5. Aloe Vera Jeli :Göz kapaklarınıza ince bir tabaka saf aloe vera jeli uygulayın. Aloe vera, kızarıklığa yardımcı olabilecek rahatlatıcı ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.
6. Göz Damlası :Gözlerinizi nemlendirmek ve rahatlatmak için reçetesiz satılan kayganlaştırıcı göz damlaları kullanın. Yapay gözyaşları kuruluktan kaynaklanan kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olabilir.
7. Dinlenme :Uyku eksikliği gözlerin kızarmasına neden olabilir. Yeterince dinlenmek ve uyku yoksunluğundan kaçınmak kırmızı gözlerle mücadeleye yardımcı olabilir.
8. Alerjenlerden ve Tahriş Edici Maddelerden Kaçının :Sebep alerji veya tahriş edici maddelerse, bunları tespit etmeye ve bunlardan kaçınmaya çalışın. Gözlerinizi temiz tutmak ve ovalamaktan kaçınmak da yardımcı olabilir.
9. Nemli Kalın :Bol miktarda su içmek, göz kızarmasına katkıda bulunabilecek genel dehidrasyonun azaltılmasına yardımcı olabilir.
10. Sigarayı Bırakın :Sigara içmek gözleri kanlandırabilir. Sigara içiyorsanız, diğer sağlık yararlarının yanı sıra göz rahatsızlığını azaltmak için bırakmayı düşünün.
Kırmızı gözleriniz birkaç günden fazla sürerse veya buna ağrı, akıntı veya görme değişiklikleri de eşlik ediyorsa, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için bir göz doktoruna veya sağlık uzmanına danışmanız en iyisidir.