İyot, tiroid hormonlarının üretimi için gerekli olan önemli bir mineraldir. Toprakta ve suda iyot seviyesinin düşük olduğu bölgelerde iyot eksikliği, tiroid bezinin büyümesi anlamına gelen guatra yol açabilir.
Önerilen doz:Yetişkinler için günde 150 mcg
Selenyum
Selenyum, tiroid hormonlarının üretimi için gerekli olan bir diğer önemli mineraldir. Selenyum ayrıca tiroid bezinin serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korunmasına da yardımcı olur.
Önerilen doz:Yetişkinler için günde 200 mcg
Çinko
Çinko, tiroid hormonu üretimi de dahil olmak üzere birçok vücut fonksiyonunda rol oynayan bir mineraldir. Çinko eksikliği hipotiroidizme veya düşük tiroid fonksiyonuna yol açabilir.
Önerilen doz:Yetişkinler için günde 15 mg
B12 Vitamini
B12 Vitamini, tiroid hormonu üretimi de dahil olmak üzere birçok vücut fonksiyonunda rol oynayan, suda çözünen bir vitamindir. B12 vitamini eksikliği hipotiroidizme yol açabilir.
Önerilen doz:Yetişkinler için günde 2,4 mcg
Demir
Demir, tiroid hormonu üretimi de dahil olmak üzere birçok vücut fonksiyonunda rol oynayan bir mineraldir. Demir eksikliği hipotiroidizme yol açabilir.
Önerilen doz:Yetişkin kadınlar için günde 18 mg, yetişkin erkekler için günde 8 mg
C Vitamini
C vitamini, tiroid hormonu üretimi de dahil olmak üzere birçok vücut fonksiyonunda rol oynayan, suda çözünen bir vitamindir. C vitamini ayrıca tiroid bezinin serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korunmasına da yardımcı olur.
Önerilen doz:Yetişkinler için günde 90 mg
Esansiyel yağ asitleri
Esansiyel yağ asitleri (EFA'lar), vücudun düzgün çalışması için gerekli olan yağlardır. EFA'ların tiroid fonksiyonunu iyileştirdiği ve tiroid hastalığı riskini azalttığı gösterilmiştir.
Önerilen doz:Günde 1.000-3.000 mg
Probiyotikler
Probiyotikler vücut sağlığı üzerinde faydalı etkileri olan canlı mikroorganizmalardır. Probiyotiklerin tiroid fonksiyonunu iyileştirdiği ve tiroid hastalığı riskini azalttığı gösterilmiştir.
Önerilen dozaj:Günde 50-100 milyar CFU
Bunlar tiroid sağlığını desteklemeye yardımcı olabilecek takviyelerden sadece birkaçıdır. Bazıları ilaçlarla etkileşime girebileceğinden veya başka yan etkilere sahip olabileceğinden, herhangi bir takviye almadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.