* Tiroid bezi: Tiroidit öncelikle tiroid hormonlarının üretilmesinden sorumlu olan tiroid bezinin iltihaplanmasıdır. Enflamasyon, tiroid hormonu üretiminde değişikliklere neden olabilir ve hipertiroidizm veya hipotiroidizm semptomlarına yol açabilir.
* Çevre dokular: Tiroiditteki iltihaplanma tiroid bezinin ötesine uzanabilir ve boyundaki kaslar, kan damarları ve sinirler gibi çevre dokuları etkileyebilir. Bu durum boyun bölgesinde ağrıya, şişmeye ve rahatsızlığa neden olabilir.
* Lenfatik sistem: Tiroidit, artan bağışıklık aktivitesi nedeniyle boyundaki lenf düğümlerinin büyümesine ve hassaslaşmasına neden olabilir.
* Diğer organlar: Bazı durumlarda şiddetli veya kronik tiroidit, kalp, karaciğer, böbrekler ve kemik iliği dahil olmak üzere vücuttaki diğer organ ve dokuları etkileyebilir. Bu sistemik etkiler nadirdir ancak bazı kişilerde, özellikle de otoimmün tiroiditi olanlarda ortaya çıkabilir.
Tiroiditten etkilenen spesifik doku ve organların tiroiditin tipine ve ciddiyetine bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. Hashimoto tiroiditi ve Graves hastalığı gibi farklı tiroidit formlarının tutulum şekli ve doku etkileri biraz farklı olabilir.