|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | solunum Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Konjonktivit nasıl başlar?

Pembe göz olarak da bilinen konjonktivit, göz kapağını kaplayan ve gözün beyaz kısmını kaplayan ince zar olan konjonktivanın iltihaplanmasıdır. Bakteriler, virüsler, alerjiler ve tahriş edici maddeler gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Bakteriyel konjonktivit En sık görülen konjonktivit türüdür. Staphylococcus aureus ve Streptococcus pneumoniae gibi bakterilerden kaynaklanır. Bakteriyel konjonktivit oldukça bulaşıcıdır ve enfekte bir kişi veya nesneyle temas yoluyla kolayca yayılabilir.

Viral konjonktivit da çok yaygındır. Adenovirüs ve herpes simpleks virüsü gibi virüslerden kaynaklanır. Viral konjonktivit de bulaşıcıdır ve enfekte bir kişi veya nesneyle temas yoluyla kolayca yayılabilir.

Alerjik konjonktivit polen, toz, evcil hayvan tüyü ve kozmetik gibi maddelere karşı alerjik reaksiyondan kaynaklanır. Alerjik konjonktivit bulaşıcı değildir.

Tahriş edici konjonktivit duman, toz, kimyasallar ve buharlar gibi tahriş edici maddelere maruz kalmaktan kaynaklanır. Tahriş edici konjonktivit bulaşıcı değildir.

Konjonktivit tipik olarak aşağıdaki semptomların bir veya daha fazlasıyla başlar:

* Gözde kızarıklık

* Göz kapağının şişmesi

* Kaşıntı

* Yanma

* Yırtılma

* Gözden akıntı

* Bulanık görüş

* Işığa duyarlılık

Bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız, konjonktivitinizin nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]