Hendek ayağı, Birinci Dünya Savaşı sırasında binlerce askeri etkileyen yaygın ve zayıflatıcı bir durumdu. Islak ve sağlıksız koşullara uzun süre maruz kalmanın neden olduğu hendek ayağı, ayaklarda şiddetli ağrıya, şişmeye ve doku hasarına yol açtı. Aşırı durumlarda bazen ampütasyonlar gerekliydi.
Donma
Hendek savaşı, şiddetli soğuğa geniş çapta maruz kalınmasına yol açtı; bu da donmalara yol açarak ciltte ve altta yatan dokularda hasara neden olabilir.
Dizanteri
Bakterilerin neden olduğu bağırsak enfeksiyonu olan dizanteri, yetersiz hijyen nedeniyle siperlerde önemli bir sağlık tehdidi oluşturuyordu. Dizanteri şiddetli ishale, dehidrasyona ve bazen ölüme neden oldu.
Tifo
Kirlenmiş yiyecek ve su yoluyla yayılan bakteriyel bir enfeksiyon olan tifo, siperlerin sağlıksız koşullarındaki askerler arasında yaygındı. Tifo yüksek ateşe, kusmaya, ishale ve ciddi vakalarda ölüme neden olabilir.
Kabuk Şoku
Artık travma sonrası stres bozukluğu (PTSD) olarak bilinen mermi şoku, siper savaşının yoğun ve uzun süreli stresini yaşayan askerler arasında yaygındı. Semptomlar arasında anksiyete, depresyon, kabuslar ve geçmişe dönüşler yer alıyordu.