- Bekle :Çoğu erkek çocuğun sakalları 15 ile 17 yaşları arasında çıkmaya başlar, bu nedenle sabırlı olmanız gerekebilir.
- Genetik: Genetik sakal büyümesinde büyük rol oynar. Ebeveynlerinizin ve diğer yakın akrabalarınızın kalın sakalları varsa, sizin de sakal bırakmanız daha olasıdır.
- Diyet :Bol miktarda protein ve B vitamini içeren sağlıklı bir beslenme, sakal büyümesinin desteklenmesine yardımcı olabilir.
- Egzersiz :Testosteron yüzdeki kılların büyümesinden sorumlu olan hormondur. Egzersiz testosteron düzeylerini artırmaya yardımcı olabilir, bu da sakal uzatmanıza yardımcı olabilir.
- Takviyeler :Sakal uzamasına yardımcı olabilecek şekilde pazarlanan çok sayıda takviye vardır. Ancak bazılarının yan etkileri olabileceğinden herhangi bir takviye almadan önce bir doktorla konuşmak önemlidir.
- Derma yuvarlanması: Derma haddeleme, ciltte mikro yaralanmalar oluşturmak için yüzlerce minik iğnenin bulunduğu küçük bir rulonun kullanılmasını içeren bir tekniktir. Bu saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabilir.
- Minoksidil: Minoxidil erkek tipi kellik tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ayrıca sakalların uzamasına yardımcı olmak için de kullanılabilir. Ancak minoksidil yan etkilere neden olabileceğinden kullanmadan önce bir doktorla konuşmak önemlidir.