Hormonlar: Hamilelik sırasında büyük miktarlarda üretilen iki hormon olan östrojen ve progesteron, saçların büyüme aşamasında kalmasına yardımcı olur. Menopozdan sonra bu hormonların seviyeleri düşer ve bu da saç dökülmesine neden olabilir.
Diğer tıbbi durumlar: Tiroid sorunları, anemi ve lupus gibi bazı tıbbi durumlar da saç dökülmesine neden olabilir. Ani veya açıklanamayan saç dökülmesi yaşıyorsanız, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu dışlamak için bir doktora görünmeniz önemlidir.
İlaçlar: Kemoterapi gibi bazı ilaçlar yan etki olarak saç dökülmesine neden olabilir. Kemoterapiden kaynaklanan saç dökülmesi genellikle geçicidir ve tedavi tamamlandıktan sonra tekrar çıkacaktır.
Stres: Stres saçların geçici olarak dökülmesine neden olabilir. Bu tip saç dökülmesine telogen effluvium denir. Telogen effluvium, boşanma, iş kaybı veya sevilen birinin ölümü gibi büyük bir yaşam stresinden sonra ortaya çıkabilir.
Travma: Yanık veya kafa derisi yaralanması gibi kafa derisine yönelik fiziksel travma da saç dökülmesine neden olabilir.
Saç stilleri: Sıkı at kuyruğu veya örgü gibi bazı saç modelleri saçta gerginlik yaratıp kırılmasına neden olabilir. Bu tür saç dökülmesine traksiyon alopesi denir. Saçı gerginleştiren saç stillerinden kaçınılarak traksiyon alopesi önlenebilir.