Üreterler: Üreterler idrarı böbreklerden mesaneye taşıyan iki kaslı tüptür. Vücudun her iki yanında bulunurlar ve böbrek pelvisinden (her böbreğin tepesindeki huni şeklindeki yapı) idrar kesesine kadar uzanırlar. Üreterler idrarı aşağı doğru iten dalga benzeri kas hareketleri olan peristaltik kasılmalar yoluyla idrarı taşır.
İdrar Kesesi: Mesane, idrarı depolayan içi boş, kaslı bir organdır. Alt karın bölgesinde, kasık kemiğinin hemen arkasında bulunur. Üreterler mesaneye arkadan girer ve üretra mesanenin alt kısmından çıkar. Mesane belirli bir kapasiteye ulaşıncaya kadar yavaş yavaş böbreklerden gelen idrarla dolar. Mesane dolduğunda beyne idrar yapma ihtiyacını belirten sinyaller gönderir.
Üretra: Üretra, idrarı mesaneden vücudun dışına taşıyan bir tüptür. Mesanenin alt kısmında bulunur ve pelvik taban kaslarından ve erkeklerde penisten, kadınlarda ise iç dudaklardan geçer. Üretra, idrar yaparken idrarın vücuttan atılmasını sağlar.
Üreterlerin, mesanenin ve üretranın koordineli çalışması, idrarın uygun şekilde depolanması ve atılması için gereklidir. Bu bileşenlerden herhangi biri hastalık veya yaralanmadan etkilendiğinde idrar kaçırma, idrar retansiyonu veya idrar yolu enfeksiyonları gibi idrar sorunlarına yol açabilir.