Glikoz böbrekler yoluyla vücuttaki süzülür. Glikoz böbrekte sınırlıdır taşıyıcı proteinler ile böbrek tarafından emilir . Bu, böbrek , sadece özel 200mg/dl glukoz belirli bir miktar emilmesini sağlar. Glikoz taşıyıcı nakil proteinleri , doymuş sonra , glikoz olduğu filtrelemekalan idrarla alır . Diyabet ,böbrekfiltreleme sistemi kötüye zor diğer iyonları emer yapma ve potansiyel böbrek yetmezliği .
Sodyum , İyot ve Potasyum
Sodyum ve yol yapabilirsiniz potasyum ters yöndehücrenin içinde ve dışında akar. Bir kişi yeterli vücutta normal bir kan basıncı ile nemlendirildikten bağlı olarak, böbrekte sodyum ve potasyum pompa tüm vücut için homeostatik kan basıncını korumak için sıvı muhafaza eder. Sodyum ve iyot bir kanal proteini ile aynı yönde hücre içine akar. Filtreli iyotlu yük bir kişinin hipotiroidi veya hipertiroidi hastası olup olmadığına bağlıdır . Böbrek yetmezliği , sodyum , potasyum , iyot ve iyonlar adrenal hastalıklar ve kalp rahatsızlıkları , hipertansiyon lider , dengesiz hale gelir.
Kalsiyum , Fosfat ve Magnezyum
kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi bazı iyonlar , sindirim sistemi tarafından absorbe edilir ve geriye kalan iyonları sonunda geri vücuda emilecek böbrekte filtrelenir. Kalsiyum ve fosfat emme vücutta paratiroid hormonu ile tahrik edilir. Böbrek yetmezliği, kalsiyum ve fosfat kemik hasarı ile sonuçlanan idrarda kayıp olabilir. Böbrek yetmezliği de magnezyum alımını etkiler ve aritmi ve nöromüsküler sorunlarına yol açabilir .