1. Ağrı Yönetimi :
- Opioid Olmayan Analjezikler:Aspirin veya asetaminofen gibi hafif ağrıyı hafifletmek için uygulanabilir.
- Opioid Analjezikler:Morfin veya fentanil gibi belirli opioid ağrı kesici ilaçlar, şiddetli ağrı için uygun eğitim ve protokollerin ardından verilebilir.
2. Antihistaminikler :
- Diphenhidramin (Benadryl), anafilaksi de dahil olmak üzere alerjik reaksiyonları tıbbi yönlendirmeyle tedavi etmek için yaygın olarak kullanılır.
3. Bronkodilatörler :
- Bronkospazmı hafifletmek ve astımlı hastalarda nefes almayı kolaylaştırmak için Albuterol (Proventil, Ventolin) kullanılabilir.
4. Ağızdan Glikoz :
- Acil servisler, hastanın bilinci açıksa ve yutabiliyorsa, hipoglisemiyi (düşük kan şekeri) tedavi etmek için oral glukoz verilmesine yardımcı olabilir.
5. Narcan (Nalokson) :
- ATT'ler, opioid doz aşımının etkilerini tersine çevirmek için nalokson (Narcan) taşır ve uygulayabilir.
6. Anti-Şok Pantolon (MAST) :
- Bir ilaç olmasa da, ATT'ler belirli şok yönetimi protokolleri için MAST'ın uygulanmasına yardımcı olabilir.
7. Nitrogliserin :
- Bazı yargı bölgelerinde, acil servislere anjini düşündüren göğüs ağrısı yaşayan hastalara nitrogliserin verme yetkisi verilebilir.
Belirli ilaçların ve protokollerin yargı yetkisine göre değişiklik gösterdiğini ve yerel düzenlemelere ve acil tıbbi hizmetler (EMS) sistem yönergelerine göre değişikliğe tabi olabileceğini unutmamak önemlidir. ATT'ler, sıkı ilaç uygulama prosedürlerini takip etmek, hasta alerjilerini doğrulamak ve uygun hasta bakımını sağlamak için tıp uzmanlarıyla etkili bir şekilde iletişim kurmak üzere eğitilmiştir.