İki ana taşiaz türü vardır:dermal taşiazlar ve visseral taşiazlar. Kurtçuklar cildi istila ettiğinde dermal taşiazlar meydana gelirken, kurtçuklar iç organları istila ettiğinde visseral taşiazlar meydana gelir.
Dermal taşiazlar en yaygın taşiaz türüdür ve çeşitli sinek türlerinden kaynaklanır. Dermal taşiazislerin en yaygın türü, bot sineğinin neden olduğu furunküler miyazdır. Bot sinekleri yumurtalarını hayvanların derisi üzerine bırakır ve yumurtalar deriye yuva yapan kurtçuklara dönüşür. Fronküler miyaz en sık tropik bölgelerde görülür.
Visseral taşiazlar, taşiazların daha ciddi bir türüdür ve vida kurdu, et sineği ve kurt sineği gibi çeşitli sinek türlerinden kaynaklanır. Visseral taşiazlar, kurtçuklar hayvanın iç organlarına girdiğinde meydana gelir. Kurtçuklar organlarda ciddi hasara neden olabilir ve bakterileri de yayabilir. Visseral taşiazlar en sık tropik bölgelerde görülmekle birlikte ılıman bölgelerde de görülebilmektedir.
Takiyaz ciddi bir hastalıktır ve derhal tedavi edilmezse ölümcül olabilir. Taşiaz tedavisi tipik olarak kurtçukların vücuttan uzaklaştırılmasını ve etkilenen bölgenin antibiyotiklerle tedavi edilmesini içerir.