|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | nörolojik Bozukluklar
Sağlığı ve Hastalıkları

Parkinson hastalığı olan bir kişinin hayatta kalma oranı nedir?

Parkinson hastalığı hareketi etkileyen ilerleyici bir nörolojik hastalıktır. Parkinson hastalığı olan kişilerin hayatta kalma oranı, hastalığın başladığı yaş, semptomların şiddeti ve bireyin genel sağlık durumu gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Parkinson Hastalığı Vakfı'na göre, Parkinson hastalığı olan kişilerin ortalama yaşam beklentisi teşhisten sonra 10 ila 15 yıldır. Ancak Parkinson hastalığı olan bazı kişiler hafif semptomlarla uzun yıllar yaşayabilirken, bazılarında hastalık daha hızlı ilerleyebilir ve yaşam beklentisi daha kısa olabilir.

Aşağıdaki faktörler Parkinson hastalığı olan kişilerin hayatta kalma oranını etkileyebilir:

* Teşhis yaşı:Daha genç yaşta Parkinson hastalığı teşhisi konan kişilerin yaşam beklentisi, daha ileri yaşta teşhis edilen kişilere göre daha kısa olma eğilimindedir.

* Semptomların şiddeti:Parkinson hastalığının daha şiddetli semptomları olan kişilerin yaşam beklentisi, hafif semptomları olanlara göre daha kısa olma eğilimindedir.

* Genel sağlık:Kalp hastalığı veya diyabet gibi başka sağlık sorunları olan Parkinson hastalığı olan kişilerin yaşam beklentisi, başka sağlık sorunları olmayan kişilere göre daha kısa olma eğilimindedir.

Parkinson hastalığının tedavisi yoktur ancak hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya ve semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilecek tedaviler vardır. Bu tedaviler ilaç tedavisi, fizik tedavi, mesleki terapi ve konuşma terapisini içerir.

Parkinson hastalığı olan kişiler uzun ve tatmin edici yaşamlar yaşayabilirler. Parkinson hastalığı olan kişiler, doktorlarıyla birlikte çalışarak ve onların tedavi planlarını takip ederek semptomlarını yönetebilir ve yaşam kalitelerini iyileştirebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır