- Alzheimer hastalığı hafıza kaybına ve sonunda demansa yol açan ilerleyici bir nörolojik hastalıktır. Demansın en sık görülen türüdür.
- Parkinson hastalığı titreme, katılık ve denge ve koordinasyon güçlüğüne yol açan ilerleyici bir nörolojik hastalıktır.
- Multipl skleroz (MS) sinirlerin miyelin kılıfına zarar veren kronik bir otoimmün hastalıktır. Semptomlar yorgunluk, uyuşukluk, karıncalanma, bulanık görme ve kas güçsüzlüğünü içerebilir.
- İnme beyne kan akışı kesildiğinde ortaya çıkar. Bu, ani bilinç kaybına, felce ve konuşma ve dilde zorluklara neden olabilir.
- Epilepsi tekrarlayan nöbetlerle karakterize nörolojik bir hastalıktır. Nöbetlerin şiddeti, kısa süreli bakışlardan şiddetli kasılmalara kadar değişebilir.
- Huntington hastalığı istemsiz hareketlere, bilişsel gerilemeye ve psikiyatrik sorunlara yol açan genetik bir hastalıktır.
- Amyotrofik lateral skleroz (ALS) Lou Gehrig hastalığı olarak da bilinen hastalık, kas hareketini kontrol eden sinir hücrelerini etkileyen, hızla ilerleyen bir nörolojik hastalıktır.
- Menenjit beyni ve omuriliği kaplayan zarların iltihaplanmasıdır. Bakteriyel veya viral bir enfeksiyondan veya diğer durumlardan kaynaklanabilir.
- Ensefalit beyin iltihabıdır. Viral bir enfeksiyondan veya diğer durumlardan kaynaklanabilir.
- Periferik nöropati beyin ve omurilik dışındaki sinirleri etkileyen bir durumdur. Etkilenen bölgelerde ağrı, uyuşukluk ve karıncalanmaya neden olabilir.