1) Sosyal etkileşimde zorluk:Asperger sendromlu yaşlı yetişkinler sosyal ipuçlarını anlamakta ve başkalarıyla sosyal olarak uygun bir şekilde etkileşimde bulunmakta zorluk yaşayabilirler. Göz teması kurmada, beden dilini anlamada ve başkalarının duygularını yorumlamada zorluk yaşayabilirler. Bu onların ilişki kurmasını ve sürdürmesini zorlaştırabilir. Ayrıca dili yorumlarken çok gerçekçi olma eğilimleri de olabilir.
2) Kısıtlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlar:Asperger sendromlu yaşlı yetişkinlerin, çok fazla zaman harcadıkları birkaç yoğun odaklanmış ilgi alanı veya hobileri olabilir. Bu ilgi alanlarında uzman olabilirler ancak diğer konulara pek ilgileri yoktur. Ayrıca ileri geri sallanma, tempo tutma veya ellerini çırpma gibi tekrarlayan davranışlarda bulunabilirler ve bu onlara rahatlık ve denge duygusu sağlayabilir.
3) İletişim zorluğu:Asperger sendromlu yaşlı yetişkinler, başkalarının duygularını ifade etmede ve anlamada zorluk yaşayabilir. Monoton bir sesle konuşabilirler veya konuşmayı sürdürmekte zorluk yaşayabilirler. Ayrıca alaycılığı veya mizahı yorumlamakta zorluk çekebilirler.
4) Duyusal hassasiyetler:Asperger sendromlu yaşlı yetişkinler belirli seslere, ışıklara veya dokulara karşı daha duyarlı olabilir. Bu onların sosyal etkinliklere katılmalarını veya yoğun veya gürültülü ortamlarda bulunmalarını zorlaştırabilir.
5) Anksiyete ve depresyon:Asperger sendromlu yaşlı yetişkinlerin anksiyete ve depresyon yaşama olasılığı daha yüksek olabilir. Kendilerini izole edilmiş ve yanlış anlaşılmış hissedebilirler ve günlük yaşamın talepleriyle başa çıkmakta zorluk çekebilirler.
Asperger sendromunun semptomlarının kişiden kişiye değişebileceğini ve zamanla değişebileceğini unutmamak önemlidir. Yaşlı yetişkinler sosyal ve profesyonel ağlarını kaybettikçe ve yaşlanmanın getirdiği zorluklarla yüzleştikçe belirtiler daha belirgin hale gelebilir.