hareket ve denge koordinasyon hareketlerini etkileyen nörolojik bir durumdur etkiler. Tremor , kas sertliği ve hareket yavaşlığıdurumunortak motor belirtiler vardır . Zorluk ve dengesini etkileyen postural sapma Yürüyüş çok yaygındır. Kinesiyoloji biyomekanik , egzersiz fizyolojisi ve insan hareketini incelemek için psikomotor davranışı ile uğraşan bir bilim dalıdır . Parkinson hastalığında motor hareketini geliştirmek için tedavi rehabilitasyon sağlar .
Özellikleri Kinesiyoloji Parkinson bir non-invaziv bir yaklaşım kullanır
Basınç Kinesiyoloji kas testi ile uygulanır
için doğru yürüyüş bozuklukları , postural değişiklikler ve dengesizlik . Kas geribildirim , gevşeme teknikleri ve vücut farkındalığı yönetimininortak bileşenleridir. Vücuttaki yapısal dengesizlikleri tespit ve doğal şifa enerjisini tanıtmanıza yardımcı olacak kas testi kullanır . Basınç kas testi parçası olarak farklı vücut kısımlarına uygulanır .
Etkileri
Nöroloji , Nöroşirurji ve Psikoloji , kardinal klinik belirtilerinJournal göre Parkinson Hastalığı tremor , hareket yavaşlık , postural sapma ve sertlik içerir. Parkinson postural dengesizlik ve yürüme bozukluklarıçoğu zaman zayıflatıcı olabilir . Kinesiyoloji kas yeniden eğitim ve yürüme eğitimikullanımı,kişinin duruş ve denge daha çok farkında olmaya yardımcı olur biofeedback sağlar . Kas testi ve biofeedback de motor hareketlerini artırmaya yardımcı . Fizik tedavigevşeme prosedür kas sertliğioluşumunu azaltır .
Faydaları nedeniyle Parkinson dengesiz hareket ve yürüme bozukluğu ile düşme ve kazalar
Potansiyel yaralanma önlenebilir yürüme eğitimi ile . Denge ve hareket geliştirilmiş biofeedback ile , Parkinson hastalığı olan bireylerin yaralanma riskini kaçmasına . Kinesiyoloji onunla etkilenen bireylerin günlük yaşamaktivitelerini geliştirmek Parkinson semptomlarınıntedavisinde fizik tedavi rehabilitasyon içermektedir .
Hususlar
Parkinson Hastalığı için hiçbir tedavi yoktur ancakdurumuniyi yönetim desteği ve ilaçtır . Kinesiyolojidurum için gereklimulti - disipliner yönetim ve destek sadece bir parçasıdır . Onun temel amacı hareketinin daha iyi kontrol teşvik etmektir; denge ve motor fonksiyonlarını geliştirmek; ve bireyin genel sağlığını geliştirmek için . Farmasötik müdahale ve kinesiyolojidekombinasyonu ölçüde Parkinson Hastalığı olan bireylerin yaşamkalitesini artırabilir .