|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kulaklar İşitme
Sağlığı ve Hastalıkları

İşitmeyi kulağınız mı yoksa beyniniz mi yapıyor?

İşitme, hem kulağı hem de beyni kapsayan karmaşık bir süreçtir. Kulak, ses dalgalarını toplar ve bunları elektrik sinyallerine dönüştürür ve bunlar daha sonra işlenmek üzere beyne gönderilir. Beyin bu sinyalleri yorumlar ve bunları bir ses hissi yaratmak için kullanır.

Daha ayrıntılı olarak, işitme süreci birkaç adıma ayrılabilir:

1. Ses dalgaları kulağa girer. Ses dalgaları, kulak kanalından geçerek kulak zarına çarpan havadaki titreşimlerdir.

2. Kulak zarı titreşir. Kulak zarının titreşimleri orta kulaktaki çekiç, örs ve üzengi adı verilen üç küçük kemiğe aktarılır. Bu kemikler titreşimleri güçlendirerek iç kulağa gönderir.

3. Titreşimler iç kulaktaki sıvının hareket etmesine neden olur. Üzengi kemiklerinin titreşimleri iç kulaktaki sıvının hareket etmesine neden olur ve bu da kokleadaki tüylü hücreleri uyarır.

4. Tüy hücreleri titreşimleri elektrik sinyallerine dönüştürür. Kokleadaki tüylü hücreler sıvının titreşimlerini elektrik sinyallerine dönüştürür ve bu sinyaller daha sonra işitme siniri yoluyla beyne gönderilir.

5. Beyin elektrik sinyallerini yorumlar. Beyin, işitme sinirinden gelen elektrik sinyallerini yorumlar ve bunları ses hissi yaratmak için kullanır.

Yani kulak, ses dalgalarını toplayıp elektrik sinyallerine dönüştürürken, sonuçta bu sinyalleri yorumlayıp duymamızı sağlayan da beyindir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır