|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kulaklar İşitme
Sağlığı ve Hastalıkları

İşitme cihazı dar bir kanalda kaldığında ne gibi önlemler alınmalıdır?

İşitme cihazınız veya kulak kalıbınız dar bir kanala sıkışmışsa aşağıdaki işlemleri yapın:

1. Sakin olun ve paniğe kapılmayın . Sakin kalmanız ve kulağınıza veya işitme cihazınıza daha fazla zarar verebilecek ani hareketler yapmamanız önemlidir.

2. İşitme cihazını veya kulak kalıbını kendiniz çıkarmaya çalışın . Parmaklarınızı veya yumuşak bir bez kullanarak işitme cihazını veya kulak kalıbını yavaşça ve dikkatlice kanaldan çıkarmaya çalışın. Kulağınıza zarar verebileceğinden cımbız veya çivi gibi keskin nesneler kullanmayın.

3. İşitme cihazını veya kulak kalıbını kendiniz çıkaramıyorsanız profesyonel yardım isteyin. İşitme cihazını veya kulak kalıbını kendi başınıza çıkaramıyorsanız, odyolog, kulak burun boğaz uzmanı (kulak burun boğaz doktoru) veya acil bakım merkezindeki doktor gibi bir tıp uzmanından yardım almanız önemlidir.

4. Tıp uzmanı tarafından verilen talimatlara uyun. Tıp uzmanı, işitme cihazının veya kulak kalıbının güvenli bir şekilde nasıl çıkarılacağı konusunda talimatlar verebilir veya sizin için çıkarmaları gerekebilir. Daha fazla hasarı önlemek için tıp uzmanının verdiği talimatlara uymak önemlidir.

5. Gerekirse yedek bir işitme cihazı veya kulak kalıbı alın . İşitme cihazı veya kulak kalıbı hasar görmüşse yenisini almanız gerekebilir. Sizin için en iyi seçeneği belirlemek için işitme uzmanınıza veya işitme cihazı sağlayıcınıza danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır