. Bunlar en sık akut otitis media , ateş ve bir ihale kitle eşlik edebilirkulak arkasında ağrı atakları tekrarlar. Mastoidit olan bebekler gibi sinirlilik ve kötü beslenme gibi spesifik olmayan belirtiler gösterebilir .
2
mastoidit belirtileri için bir fizik muayene yapılması. Klasik mastoidit Ortak belirtileri kırmızı , şişmiş kulak zarı ve mastoid alanı bulunmaktadır . Gizli mastoidit hastalar hiçbir dış belirti olabilir .
3
bir nörolojik muayene yapın. Kranial sinirlerabducens ve yüz sinir felci , vetrigeminal sinirinoftalmik dalından ağrısı dahil olmak üzere ,ilerlemiş hastalıkta dahil olabilir .
4
laboratuvar çalışmalar yapmak. Kan testleri lökositoz ve artmış eritrosit sedimantasyon hızı gösterebilir . Kulak zarı önceden delinmiş olduğu, eğer orta kulaktan sıvı al. Bir laboratuvar teknisyenisıvısı kültürü yapmak ve hızlı - asit ve Gram lekeleri ile leke gerekir .
5
mastoidit özel nedenleri arayın . Yaygın bakteriyel nedenleri Streptococcus pneumoniae , Streptococcus pyogenes , Pseudomonas aeruginosa ve Staphylococcus türünün üyelerini içerir. Mastoidit için diğer risk faktörleri birorta kulak enfekte kist , tekrarlayan akut otitis media ve bağışıklığı zayıflamış hasta bulunmaktadır .