İlaçlar olumsuzkulaktakoklea veya vestibüler yapıları etkileyebilir olanlardır . Antibiyotikler, baş dönmesi , vertigo, kulak çınlaması veya işitme kaybı gibi yan etkilere neden olabilir ilaçlarınsınıflandırmalar arasındadır . Bu yan etkilerin bir veya daha fazla oluşabilir. Reçete antibiyotiktipi,dozaj miktarına ve ilaç alındığı zaman uzunluğuna bağlı olarak, kokleovestibüler sistemi hasarı tedavi olabilir. Potansiyel ototoksik olabilir antibiyotik birkaç farklı türleri vardır . Bazı durumlarda , hasar kalıcı olabilir .
Amino glikozitler
Amino glikozitler bakteriyel enfeksiyonların bazı türlerine karşı etkili bir antibiyotik sınıfı vardır . Yüksek dozlarda damardan verildiğinde özellikle Gentamicin toksisite denge ve görsel sorunları ile ilişkilendirilmiştir. Bu doktorlarAmerikan İşitme Araştırma Vakfı , her iki iç kulaktadenge mekanizmaları hasar oluşur ikili vestibülopatinin her durumda 15 ile yüzde 50 için Gentamisin toksisite hesapları göre , sık sık reçete .
Eritromisin
sık bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için reçeteilaç Eritromisin , ayrıca endokardit ve romatizmal ateş saldırıları önlemek için kullanılır . Potansiyel yan etkileri yüksek dozlarda intravenöz olarak kulak çınlaması ve işitme kaybı vardır . Oradailaç ağızdan verildiğinde daha az yan etkileri raporlar ve daha küçük dozajlarda .
Vankomisin
Vankomisin genellikle sadece bakteriyel enfeksiyonlarla mücadele için reçete güçlü bir antibiyotik olduğunu penisiline ve diğer antibiyotiklere karşı dirençlidir. Kulak çınlaması , ilacın damar içinden tatbik edilir olası bir yan etkidir. Bu belirti ya da işitme kaybı, nefes darlığı ,yüzde şişme , şiddetli kanlı veya sulu ishal , ya da diğer yan reaksiyonlar yaşarsanız , idrar derhal tıbbi yardım edemiyoruz .
İşaretler ototoksisite
bir veya her iki kulakta tinnitus Geliştirme ototoksisiteninen yaygın belirtileri biridir . Gelişebilir Diğer belirtilerkaybı ya da baş dönmesi , işitme , mevcut kulak çınlaması , dolgunluk veyakulakta basınç hissi kötüleşme sayılabilir.
Uyarı
sayıda vardır ( aşağıda Kaynakları bakınız ) ototoksisiteye neden olabilir ilaçlar diğer türleri. Bu kinin ek olarak , aspirin ve diğer non-steroid anti- enflamatuar ilaçlar bulunmaktadır. Herhangi bir toksik etkiler bu ilaçlar durdurulan bir kez genellikle geri dönüşümlüdür . Böbrek yetmezliği veya akut hipertansiyon tedavisinde yüksek dozlarda damardan verildiğinde loop diüretikler ototoksik genellikle. Kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçları da toksik etkilere neden olabilir; Bununla birlikte , dikkatli bir şekildekan içinde bu ilaçların seviyelerinin izlenmesi yan etkileri en aza indirmek için yardımcı olabilir. Trisiklik antidepresanlar , bazı kişilerde mevcut kulak çınlaması neden olabir bilinmektedir .