|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kemik Kırılma
Sağlığı ve Hastalıkları

Kırık iyileşmesinin adımları nelerdir?

Bir kırığın iyileşmesi birkaç aşamadan oluşur:

1. Hematom Oluşumu :Kırık oluştuktan hemen sonra kan damarları yırtılır ve kırık bölgesinde hematom (kan pıhtısı) oluşur. Bu hematom iyileşme süreci için bir iskele sağlar.

2. Enflamasyon :Yaralanmadan sonraki birkaç saat içinde iltihap başlar. Bu iltihaplı tepki, beyaz kan hücrelerini ve diğer bağışıklık hücrelerini bölgeye getirerek hasarlı doku ve kalıntıların temizlenmesine yardımcı olur.

3. Fibrokıkırdak Kallus Oluşumu :Kırıktan sonraki ilk birkaç hafta içinde kırık bölgesinin çevresinde fibrokartilaj kallus oluşur. Bu kallus, kırığa geçici stabilizasyon sağlayan kolajen liflerinden ve diğer bağ dokusundan oluşur.

4. Kemikli Nasır Oluşumu :İyileşme ilerledikçe fibrokartilaj kallus mineralize olmaya ve sertleşmeye başlar ve kemikli bir kallus oluşturur. Bu kemikli kallus kırık bölgesini güçlendirir ve ek stabilite sağlar.

5. Yeniden modelleme :İyileşmenin son aşamasında kemik kallusu, yeni kemik oluşumunun yeniden şekillendirilmesini ve yumuşatılmasını içeren yeniden yapılanmaya uğrar. Bu sürecin tamamlanması birkaç ay sürebilir.

İyileşme süreci boyunca, osteoblastlar ve osteoklastlar adı verilen özel hücreler, sırasıyla yeni kemik dokusu oluşturmak ve hasarlı kemiği çıkarmak için birlikte çalışarak kırığın kademeli olarak onarılmasına katkıda bulunur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]