1. Kalp krizi (miyokard enfarktüsü) :Bu, kalbin bir kısmına kan akışı azaldığında veya durduğunda meydana gelir ve kalp kasına zarar verir.
2. İnme (serebrovasküler kaza) :Bu, beyne giden kan akışı kesildiğinde veya azaldığında meydana gelir ve beyin dokusuna zarar verir.
3. Kalp yetmezliği (konjestif kalp yetmezliği) :Bu, kalbin vücudun ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar kan pompalayamaması sonucu ortaya çıkar ve vücutta sıvı birikmesine (tıkanıklık) yol açar.
4. Aritmiler (kalp ritmi bozuklukları) :Bu, kalbin çok hızlı, çok yavaş veya düzensiz bir ritimle attığı çeşitli durumları ifade eder.
5. Miyokardit (kalp kası iltihabı) :Buna viral bir enfeksiyon, otoimmün bozukluklar veya kalp kasında hasara yol açan diğer faktörler neden olabilir.
6. Perikardit (kalbi çevreleyen kesenin iltihabı) :Buna viral enfeksiyonlar, otoimmün bozukluklar veya diğer faktörler neden olabilir ve göğüs ağrısı ve kalp çevresinde iltihaplanma ile sonuçlanabilir.
7. Kardiyomiyopati (kalp kası hastalığı) :Bu, kalp kasını etkileyen, onun zayıflamasına, büyümesine veya sertleşmesine neden olan bir grup durumu ifade eder.
8. Kalp kapak hastalığı (kalp kapakçıklarındaki anormallikler) :Bu, kalpteki kan akışını etkileyen kapak stenozu (bir kapakçığın daralması) veya kapak yetersizliği (bir kapakçığın sızıntısı) gibi durumları içerir.
9. Ateroskleroz (atardamarların sertleşmesi) :Bu, arterlerin içinde plak biriktiğinde, onları daralttığında ve kan akışını kısıtladığında meydana gelir.
10. Periferik arter hastalığı (PAD) :Bu, uzuvlardaki atardamarların daralması, kan akışının bozulması ve bacak ağrısı, uyuşukluk veya güçsüzlük gibi semptomlara neden olması anlamına gelir.