Kalp ve damar cerrahı olmak için gereken toplam süre en az 13 yıldır:
- 4 yıllık üniversite
- 4 yıllık tıp fakültesi
- 5-8 yıllık cerrahi eğitimi (uzmanlık ve burs)
Üniversite:
Üniversite sırasında biyoloji, kimya, fizik ve matematik dersleri almanız gerekecektir. Eleştirel düşünme ve iletişim becerilerinizi geliştirmek için beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanlarında da dersler almalısınız.
Tıp Fakültesi
Tıp fakültesi, öğrencilere hekim olmak için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri sağlayan dört yıllık bir programdır. Tıp fakültesi sırasında anatomi, fizyoloji, farmakoloji ve patoloji dersleri alacaksınız. Ayrıca cerrahi, dahiliye, pediatri, kadın doğum ve jinekoloji dahil olmak üzere çeşitli uzmanlık alanlarında klinik rotasyonları tamamlayacaksınız.
İkamet ve Burs:
Tıp fakültesinden sonra genel cerrahi ihtisasını tamamlamanız gerekecektir. Genel cerrahi ihtisası, cerrahlara çeşitli cerrahi prosedürleri gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları becerileri sağlayan beş yıllık bir programdır. İhtisas sırasında damar cerrahisi, göğüs cerrahisi ve pediatrik cerrahi dahil olmak üzere farklı cerrahi uzmanlık alanlarında dönüşümlü olarak çalışacaksınız.
Genel cerrahi ihtisasını tamamladıktan sonra, kardiyovasküler cerrahi alanında bir bursu tamamlamanız gerekecektir. Kardiyovasküler cerrahi bursu, cerrahlara kalp ve damar cerrahisi yapmak için ihtiyaç duydukları uzmanlık becerilerini sağlayan üç yıllık bir programdır. Burs sırasında, koroner arter bypass ameliyatı, kalp kapakçığı onarımı ve anevrizma onarımı da dahil olmak üzere çeşitli kalp ve damar prosedürlerini nasıl gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.
Ek eğitim
Kardiyovasküler cerrahi bursunu tamamladıktan sonra, kalp elektrofizyolojisi, girişimsel kardiyoloji veya kalp yetmezliği gibi bir alt uzmanlık alanında ek eğitim almayı seçebilirsiniz. Bu ek eğitim bir ila üç yıl sürebilir.