2. Servikal mukus değişiklikleri: Servikal mukusunuzun kıvamı, miktarı ve rengi adetiniz boyunca değişebilir. Yumurtlama civarında servikal mukusunuz çiğ yumurta beyazına benzer şekilde berrak, esnek ve kaygan hale gelecektir. Bu tür mukus "verimli mukus" olarak bilinir ve spermin rahim ağzından rahime doğru ilerlemesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
3. Yumurtlama ağrısı (mittelschmerz): Bazı kadınlar yumurtlama sırasında yumurtalıklardan birinde veya her ikisinde hafif bir ağrı veya sancı hissederler. Bu ağrı genellikle kısa sürelidir ve buna şişkinlik veya mide bulantısı gibi başka semptomlar da eşlik edebilir.
4. Ovülasyon tahmin kitleri (OPK'ler): OPK'ler idrarınızdaki luteinize edici hormon (LH) düzeylerini ölçer. LH, yumurtlamadan hemen önce yükselen bir hormondur. Yumurtlama olasılığınızın en yüksek olduğu zamanı tahmin etmek için OPK kullanabilirsiniz. Çoğu eczanede tezgahta satılıyorlar.
5. Ultrason: Adet görmüyorsanız ve yumurtlamama konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuz yumurtalıklarınızın ve rahminizin durumunu kontrol etmek ve yumurtlama olup olmadığınızı görmek için ultrason isteyebilir.
Tüm kadınların bu belirtilerin hepsini yaşamadığını ve bazı kadınların hiçbir belirti yaşamayabileceğini unutmamak önemlidir. Eğer hamile kalmaya çalışıyorsanız, başarı şansınızı artırmak için çeşitli yöntemlerin birleşimini kullanarak yumurtlamanızı takip etmek iyi bir fikirdir.