|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kısırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Bir fetüsü pek hissedememek ne anlama geliyor?

Fetüsünüzün çok fazla hareket ettiğini hissetmemenizin olası nedenleri:

* Erken hamilelik: İlk trimesterde, 18-22. haftalara kadar fetüsünüzün hareketlerini hissetmeyebilirsiniz. Hala hamileliğin bu erken aşamasındaysanız, düzenli hareket hissetmemeniz normaldir.

* Plasental konum: Plasentanın konumu fetüsünüzün hareketini nasıl hissettiğinizi etkileyebilir. Plasenta rahminizin önündeyse (ön plasenta), plasenta rahminizin arkasındaysa (arka plasenta) olduğu kadar güçlü bir hareket hissetmeyebilirsiniz.

* Anne ağırlığı: Obez kadınlar, fetal hareketi ortalama kilolu kadınlar kadar belirgin bir şekilde hissetmeyebilir. Bunun nedeni, fazla yağ dokusunun anne ile fetüs arasında bir bariyer oluşturabilmesidir.

* Amniyotik sıvı seviyesi: Çok az veya çok fazla amniyotik sıvı, fetüsün hareketini ne kadar hissettiğinizi etkileyebilir. Amniyotik sıvı seviyeniz konusunda endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşun.

* Fetal pozisyon: Eğer fetüs belirli bir pozisyonda yatıyorsa, örneğin sırtı sırtınıza dönükse, onun hareket ettiğini çok fazla hissetmeyebilirsiniz.

* Diğer faktörler: İlaçlar (örn. sakinleştiriciler, sakinleştiriciler), alkol veya sigara içmek gibi belirli faktörler fetal hareketi etkileyebilir.

Ne zaman endişelenilmeli:

Fetüsünüzün hareketleriyle ilgili endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Doktorunuzu aramanızı gerektirebilecek bazı belirtiler şunlardır:

* 24 saat veya daha uzun bir süre boyunca fetal hareket olmaması

* Alışkın olduğunuza kıyasla fetal harekette önemli bir azalma

Fetal hareketi hissetmek için ek ipuçları:

* Sessiz bir odada uzanıp ellerinizi karnınızın üzerine koymayı deneyin. Bu, herhangi bir hareketi daha kolay hissetmenize yardımcı olabilir.

* Bir bardak soğuk su için veya tatlı bir şeyler yiyin. Bu eylemler bazen fetüsün hareket etmesini teşvik edebilir.

* Karnınıza bir el feneri tutun. Bu bazen fetüsün ışığa tepki olarak hareket etmesine neden olabilir.

Bebeğinizin hareket etmesinden veya hareket edememesinden endişeleniyorsanız daima sağlık uzmanınıza başvurun. Hamileliğinizin ve bebeğinizin sağlıklı ve güvende olduğundan emin olmanıza yardımcı olmak için oradalar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]