|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kısırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük yaparsanız hangi ilacı almalısınız?

Düşükler, gebeliklerin yaklaşık %10-20'sini etkileyen yaygın bir deneyimdir. Düşüklerin çoğu doğal olarak gerçekleşse ve tıbbi müdahale gerektirmese de, ilaç tedavisinin önerildiği zamanlar da vardır. Ancak düşük durumunda doğru teşhis, tedavi ve takip bakımı için bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Bazı durumlarda dikkate alınabilecek bazı ilaçlar şunlardır:

1. Progesteron :Progesteron hamileliği desteklemeye yardımcı olan bir hormondur. Düşük progesteron seviyeleri düşük yapmaya katkıda bulunabilir. Bazı durumlarda, düşük tehdidini önlemek veya tedavi etmek için progesteron reçete edilebilir.

2. hCG (insan koryonik gonadotropini) :hCG hamilelik sırasında üretilen bir hormondur. HCG seviyelerinin izlenmesi hamileliğin yaşayabilirliğinin değerlendirilmesine yardımcı olabilir. HCG seviyeleri düşüyorsa, bu düşük yaptığını gösterebilir. Bazı durumlarda hamileliği desteklemek için ilaç olarak hCG verilebilir.

3. Antibiyotikler :Düşük nedeninin enfeksiyon olduğundan şüpheleniliyorsa antibiyotik reçete edilebilir. Altta yatan enfeksiyonu tedavi etmek, daha fazla komplikasyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

4. Ağrı kesiciler :Düşükle ilişkili ağrı ve rahatsızlıkların giderilmesi için ibuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler önerilebilir.

5. RhoGAM (Rho(D) immün globulin) :RhoGAM, düşük yapan veya gebelik kaybı yaşayan Rh negatif annelere verilen bir ilaçtır. Gelecekteki gebeliklerde komplikasyonlara yol açabilecek Rh duyarlılığının önlenmesine yardımcı olur.

6. Mizoprostol veya Mifeprex (mifepristone) :Bu ilaçlar, tıbbi olarak gerekli olduğunda veya bir kadın yaşanmaz bir hamileliği sonlandırmayı seçtiğinde, düşük yapmayı teşvik etmek veya kolaylaştırmak için kullanılabilir.

7. Metotreksat :Bazı durumlarda metotreksat, hamileliği sonlandırmak veya ektopik hamileliği (rahim dışında meydana gelen hamilelik) yönetmek için kullanılabilir.

Belirli ilaçların ve tedavi yaklaşımının bireysel koşullara, hamileliğin evresine ve sağlık uzmanının değerlendirmesine bağlı olarak değişebileceğini unutmayın. Tıbbi tavsiyelere uymak, semptomları izlemek ve herhangi bir endişe veya komplikasyon durumunda derhal müdahale istemek çok önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]