1. Küçük yumurtalıklar :Bazı durumlarda yumurtalıklar ultrasonda net olarak görülemeyecek kadar küçük olabilir. Bu özellikle genç kızlarda veya henüz ergenliğe ulaşmamış kadınlarda geçerli olabilir.
2. Yoğun doku :Yumurtalıklar, rahim miyomları veya skar dokusu gibi yoğun dokular tarafından kapatılmış olabilir. Bu, yumurtalıkların ultrasonda görülmesini zorlaştırabilir.
3. Yumurtalık kistleri :Yumurtalık kistleri bazen yumurtalıkların normalde bulunacağı boşluğu doldurarak yumurtalıkların ultrasonda görülmesini zorlaştırabilir.
4. Geçmişteki ameliyat :Histerektomi gibi pelvik bölgede yapılan ameliyatlar, keşif ameliyatı sırasında yumurtalıkların yerinin belirlenmesini zorlaştırabilir. Bunun nedeni, ameliyatla yumurtalıkların alınmış olması veya konumlarının değiştirilmiş olması olabilir.
5. Doğumsal anomaliler :Bazı durumlarda kadınlar yumurtalıklardan biri veya her ikisi de eksik olarak doğabilirler. Bu, yumurtalık agenezisi adı verilen nadir bir durumdur. . Yumurtalık agenezisi olan kadınlarda ultrasonda görülebilen veya keşif ameliyatı sırasında bulunabilen yumurtalıklar olmayacaktır.
6. Ektopik yumurtalıklar :Nadiren yumurtalıklar normal konumlarının dışında yerleşmiş olabilir. Buna ektopik yumurtalıklar denir . Keşif ameliyatı sırasında ektopik yumurtalıkların bulunması, özellikle alışılmadık bir yerde bulunuyorlarsa zor olabilir.
7. Yumurtalıkların yapışıklıklar veya diğer cerrahi değişiklikler nedeniyle karın içine çekilmesi .